Antena 3 CNN Actualitate Mesaj controversat pe un grup creștin-ortodox: "A fi soție nu e despre a primi atenție, ci despre a spăla picioarele soțului cu supunere"

Mesaj controversat pe un grup creștin-ortodox: "A fi soție nu e despre a primi atenție, ci despre a spăla picioarele soțului cu supunere"

Un articol controversat despre rolul femeii în societate și în familie a stârnit reacții în spațiul public după ce a fost popularizat pe un grup creștin-ortodox. Articolul intitulat ”Fetelor, căsătoria nu e pentru împlinirea noastră!” reiterează că ”a fi supusă nu este condiționată de câte lucruri face soțul tău pentru tine, ci e literă de lege 1 Corinteni 7: 34.”

Mesaj controversat pe un grup creștin-ortodox: "A fi soție nu e despre a primi atenție, ci despre a spăla picioarele soțului cu supunere"
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    13 Aug 2020   •   19:30

În articolul controversat se vorbește despre ”egoismul” femeii moderne, care își dorește o familie fericită pentru propriul ego, ca sursă de fericire. ”Vrem prea multe, dar nu vrem să dăm nimic” susține autoarea anonimă care prezintă rolul soției conform fundamentelor creștine:

”A fi soție e despre a-ți privi soțul prin ochii lui Dumnezeu!

A fi soție nu e despre a primi atenție, ci despre a spăla picioarele soțului cu supunere.

A fi soție nu e despre a primi mâncarea la pat, ci despre a te trezi prima pentru a pregăti pachețele cu mâncare pentru restul familiei cu zâmbetul pe buze.

A fi soție nu e despre a te fotografia prin cabinele de probă, ci despre a călca hainele familiei cu bucurie.

A fi soție nu e despre a dormi când vrei, ci despre puterea de a te trezi de trei ori pe noapte pentru a hrăni noul membru al familiei.

A fi soție nu e despre a fi sluga soțului, ci despre a-i fi ajutorul potrivit.”

Mesaj controversat pe un grup creștin-ortodox: ”A fi soție nu e despre a primi atenție, ci despre a spăla picioarele soțului cu supunere”

În mesaj se mai menționează că femeia ”îndrăgostită de Dumnezeu știe că munca ei, supunerea ei, frumusețea ei, soțul ei, copiii ei, nu sunt ale ei. Sunt ale lui Dumnezeu”.

”Cât timp stăm lângă Dumnezeu putem să slujim cu dragoste cât e ziua de lungă, putem să spălăm vase de trei ori pe zi, să călcăm haine, să facem curățenie și câte și mai câte, fără ca la sfârșitul zile să primim un mic mulțumesc. Putem să facem asta și fără să îi înjosim pe cei din familie cu câte am făcut noi pentru ei. Știți de ce putem? Pentru că Dumnezeu e cu noi și El ne dă și tăria și înfăptuirea.”, mai scrie autoarea.

Articolul a strâns numeroase reacții pozitive din partea comunității creștin-ortodoxe, însă a fost catalogat drept controversat de cei din afara grupului. Scriitoarea Petronela Rotar, o militantă pentru independența femeilor, a scris pe contul ei de Facebook : ”Cum am aflat că nu sînt femeie.  De la o altă femeie. Gata! Ciocul mic și joc de gleznă, supunere și jertfă.”

×
Subiecte în articol: creștin sotie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close