Antena 3 CNN Actualitate Mesaj important al șefului Statului Major General: „Descurajarea oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre”

Mesaj important al șefului Statului Major General: „Descurajarea oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre”

Mesaj important al șefului Statului Major General: „Descurajarea oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă
de S.T.    |    20 Apr 2017   •   11:37

Liderul militar al Armatei Române, generalul Nicolae Ciucă, șef al Statului Major General, a postat un mesaj important pe pagina sa de Facebook.

„Joi, 20 aprilie, voi participa la ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum și la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Justice Eagle 17, ce se va desfășura la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi.

La acest eveniment vor participa și reprezentanți ai Ambasadei SUA în România și ai Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.
Distinșii vizitatori vor asista la un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, executate cu tancuri M1A2 „Abrams” și TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” și MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 „Paladin” și obuziere calibrul 152 mm, sprijinite de avioane MiG-21 LanceR și elicoptere IAR 330 – Puma.

Dislocarea în România a capabilităților militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize.
Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securității şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

La exercițiul Justice Eagle 17, care se desfășoară în perioada 10 aprilie - 5 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, participă peste 350 de militari români și americani din Forțele Terestre Române și Forțele Terestre ale Statelor Unite în Europa. Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă", Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei" şi Batalionul 285 Artilerie - structuri din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor".
Detașamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Vulturii luptători" din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie”, a transmis Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close