Antena 3 CNN Actualitate Mesajul lui Mircea Geoană pentru români, în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina: "Vreau să știe că nu există niciun pericol"

Mesajul lui Mircea Geoană pentru români, în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina: "Vreau să știe că nu există niciun pericol"

"Ceea ce vreau să știe românii este că nu există nici un pericol. Este o menghină în jurul Ucrainei. Cine este membru NATO se bucură de Articolul 5", a declarat, astăzi, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

Mesajul lui Mircea Geoană pentru români, în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina: "Vreau să știe că nu există niciun pericol"
Sursa foto: Twitter/Mircea Geoană
de Mia Lungu    |    13 Feb 2022   •   21:10

Mircea Geoană a vorbit despre conflictul din Ucraina, la granițele României și o eventuală intervenție a NATO în cazul în care Rusia ar ataca țara vecină.

"Președintele Putin are o problemă cu NATO, în ansamblu. E cel mai periculos moment pentru securitatea europeană.

Pentru Ucraina e un moment delicat. În acest moment încercăm tot ceea ce este în puterea noastră pentru a se ajunge la o cale diplomatică. Întărim flancul estic. Putin a crezut că va găsi un Occident fragment, dar a greșit.

Ceea ce vreau să știe românii este că nu există niciun pericol. Este o menghină în jurul Ucrainei. Cine este membru NATO se bucură de Articolul 5. Un miliard de oameni suntem în țările NATO. Avem o putere militară imensă.

Există soluții alternative de alimentare cu gaze naturale în cazul unei decizii a Federației Ruse. Suntem favorabili dialogului, chemăm la dialog și credem că dialogul și diplomația sunt calea de urmat.

NATO nu va intra militar în Ucraina, dar va crește efectivele pe flancul estic.

Eu pot să spun că, din momentul unei eventuale decizii de la Kremlin, timpul s-a scurtat foarte mult. Se poate întâmpla oricând", a spus Mircea Geornă, la Realitatea TV.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close