Antena 3 CNN Actualitate Mesajul postat de adolescentul de 16 ani din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Elevii se tem să mai meargă la școală

Mesajul postat de adolescentul de 16 ani din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Elevii se tem să mai meargă la școală

O profesoară în vârsta de 26 de ani a fost atacată, miercuri, cu un cuțit, de un elev de clasa a 10-a. Chiar înainte de oră, băiatul a postat un mesaj pe grupul clasei.

Mesajul postat de adolescentul de 16 ani din București, înainte să o atace pe profesoară cu un cuțit. Elevii se tem să mai meargă la școală
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    06 Apr 2023   •   05:57

Profesoara a dat dovadă însă de o stăpânire de sine incredibilă. Imediat după ce a fost tăiată, tânăra a ținut mai întâi să îi calmeze pe adolescenții din clasă. 

Totul ar fi fost premeditat

Băiatul care a atacat-o a fost reținut pentru 24 de ore, iar anchetatorii spun că a premeditat totul. Și asta din cauza unui mesaj postat pe WhatsApp chiar înainte de oră, în care tânărul cerea cumva aprobarea colegilor să îi ia viața profesoarei. ”Ar merita să o omor?”, a scris acesta pe grupul clasei, cu câteva minute înainte de atac. 

Băiatul de 16 ani a atacat-o pe tânăra profesoară de japoneză imediat ce aceasta i-a anunțat că le dă un test. A intrat în clasă la câteva minute după ce începuse ora, exact în timp ce profesoara împărțea subiectele, au povestit părinții colegilor de clasă. 

După fapta oribilă, băiatul s-a așezat înapoi in bancă. În ciuda faptului că fusese rănită, prima grijă a profesoarei cu doar doi ani de experiență în învățământ a fost să îi liniștească pe elevi. Calmă, și-a acoperit rana cu mâna și le-a spus că nu s-a întâmplat nimic. 

Medicii spun că viața femeii a fost pusă în pericol. 

Agresorul și-ar fi anunțat colegii pe grupul de WhatsApp al clasei că ar intenționa să-i facă rău profesoarei. Colegii au fost audiați ca martori, în prezența părinților. 

Anchetatorii spun că adolescentul avea deja pregătit cuțitul în rucsac în momentul în care a intrat în curtea unității de învățământ. Nimeni nu l-a controlat. 

Până acum, spun surse din anchetă, băiatul nu a fost considerat un adolescent problemă sau un copil agresiv. 

Ministerul Educației anunță că va urmări acest caz și se va asigura că elevii care au fost martori la atacul asupra profesoarei vor primi consiliere. 

”Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, anunță Ministerul Educației.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cum și-a motivat fapta

În fața anchetatorilor, elevul ar fi declarat că a simțit nevoia inexplicabilă să omoare. Mai mult decât atât, acesta a recunoscut că suferea de depresie și că și-a dorit să fie pedepsit.  

Polițiștii au cerut imediat o expertiză psihiatrică.  

Apropiații spun că tânărul era pasionat de animații japoneze extrem de violente, care ar fi putut duce la porniri agresive, scrie observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: profesoara elev Colegiul Ion Creangă
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close