Antena 3 CNN Actualitate Primul mesaj public al preotului Calistrat: ”Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită”

Primul mesaj public al preotului Calistrat: ”Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită”

Părintele Calistrat a postat un mesaj pe conturile de socializare prin care îşi cere iertare pentru fapta de lovire a enoriaşei în curtea Mănăstirii Vlădiceni, dar și pentru evenimentul violent în care a fost implicat un călugăr.

Primul mesaj public al preotului Calistrat: ”Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită”
Sursa foto: bzi/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   13:37

”După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanşele de insulte care de care mai dure şi mai pătimaşe.

Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecţii verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiţie, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce priveşte o faptă negheobă săvârşită la un moment de neatenţie şi neluare aminte.

Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat şi mie”, a spus pr. Calistrat în deschiderea mesajului său.

Preotul și-a cerut scuze pentru faptele sale când a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii și o numeşte întâi ”manifestarea mea infantilă şi nedemnă”, spunând imediat că a fost făcută asupra unor enoriaşe ”cu un comportament nedemn de viaţa noastră creştină în Biserică”.

”Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral.

Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute.

Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulţumim Domnului şi pentru ocară, a mai spus preotul.

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close