Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, mesaj controversat în pastorala de Crăciun. Arhiepiscopul Tomisului le cere medicilor să nu mai facă întreruperi de sarcină

ÎPS Teodosie, mesaj controversat în pastorala de Crăciun. Arhiepiscopul Tomisului le cere medicilor să nu mai facă întreruperi de sarcină

Arhiepiscopul Tomisului a transmis un mesaj controversat înainte de Crăciun. ÎPS Teodosie le-a transmis medicilor și asistenților medicali să nu mai accepte întreruperile de sarcină din partea femeilor. Îndemnul apare chiar în pastorala de Crăciun.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2023   •   12:26

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, spune că tinerii "sunt mai întâi rupți de rude, apoi de Biserică, pentru ca să ajungă îndoctrinați în cultul consumului de orice fel și al plăcerilor de moment", de aceea le cere medicilor să refuze avorturile, pentru a nu încuraja tinerii să nu mai formeze familii și să trăiască în păcat.

”Nașterea sfințeniei în familia creștină

Întrucât praznicul Nașterii Domnului este pe drept considerat ziua familiei creștine, se cuvine să aducem vorba și despre această profundă, însă mult lovită, strălucire a sa. Unitatea de rugăciune și ajutor cu ceilalți frați de credință începe din familie. Când vorbim de familie ne referim la rădăcina unei vieți creștine, nu păgâne.

Familia cuprinde în sine Biserica și neamul în măsura în care se arată capabilă de sacrificiu pentru nașterea și educarea unei noi generații, îmbogățite în Dumnezeu.Durabilitatea în timp a unui neam se probează numai atunci când familia este așezată în fruntea darurilor sale. Din punct de vedere teologic familia nu este numai o simplă convenție socială. Ea depășește timpul și are o semnificație deosebită în planul lui Dumnezeu pentru lumea noastră.

Citește și: ÎPS Teodosie a pus verdictul la final de 2023: pandemia de COVID nu a existat în realitate 

Faptul istoric al dăinuirii Bisericii până în zilele noastre și până la sfârșitul veacurilor se datorează mai întâi purtării de grijă a lui Dumnezeu dar și înțelegerii corecte – transmise din neam în neam, începând cu primii convertiți de pe aceste meleaguri, ucenicii Sfântului Apostol Andrei – a menirii familiei. În desfășurarea istoriei vom rezista doar atât timp cât vom ține poruncile Sfintei Cununii, dintre care prima este iubirea născătoare de prunci.

Sfântul Ioan Gură de Aur subliniază acest lucru: „Unde sunt bărbat și femeie și copii întru unire de cuget și dragoste, legați cu legăturile faptei bune acolo este și Hristos în mijlocul lor – că El nu acoperișuri de aur caută, nici stâlpi strălucitori, nici marmură arătoasă, ci frumusețea sufletului și podoaba cugetului și masă plină de dreptate, încărcată de roadele milosteniei”.

Tinerii sunt mai întâi rupți de rude, apoi de Biserică, pentru ca să ajungă îndoctrinați în cultul consumului de orice fel și al plăcerilor de moment. Sunt descurajați de a mai continua actul genezic prin Căsătorie, așa cum l-au primit de la strămoși, din cauza mediului nociv în care se zbate societatea fără de Dumnezeu. Uciderea de prunci a devenit un produs social, oferit și consumat, în văzul și cu complicitatea tuturor, de cei care se consideră ”păzitori ai vieții”: medici, tați și mame”, este o parte din mesajul transmis de Arhiepisopul Tomisului. 

×
Subiecte în articol: mesaj teodosie ÎPS Teodosie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close