Antena 3 CNN Actualitate Mesajul de 1 decembrie al lui Traian Băsescu pentru soldaţii români din Afganistan

Mesajul de 1 decembrie al lui Traian Băsescu pentru soldaţii români din Afganistan

Mesajul de 1 decembrie al lui Traian Băsescu pentru soldaţii români din Afganistan
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2012   •   16:57

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, sâmbătă, militarilor de pe frontul din Afganistan si celor aflaţi în golful Aden să se întoarcă "sănătoşi acasă" şi să aibă "grijă fiecare de celălalt".

"La mulţi ani de Ziua Naţionala. Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru România în Afganistan şi la bordul fregatei şi, mai ales, vă doresc să vă întoarceţi sănătoşi acasă şi să aveţi grijă fiecare de celălalt", a spus, într-o videoconferinţă, preşedintele Băsescu.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a mai transmis că "modul în care acţionează în teatrele de operaţii este foarte apreciat de către partenerii noştri internaţionali".

"Mesajul de felicitare al domnului preşedinte Obama face referire la misiunile României în Afganistan şi nu este puţin lucru. Cu toate ocaziile cuvintele pe care înalţii oficiali ai statelor partenere le adresează ostaşilor români sunt cel puţin măgulitoare şi am vrut să vă spun acest lucru, nu doar din politeţe", a spus preşedintele, citat în comunicat.

Secretarul de stat al SUA Hillary Clinton le-a transmis românilor, în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, cele mai bune urări cu ocazia Zilei Naţionale. Hillary Clinton a reamintit contribuţia ţării noastre pentru pace şi prosperitate în lume şi pentru idealurile libertăţii şi democraţiei.

Ziua Naţională, în imagini. Fotografii impresionante de la parada militară de la Arcul de Triumf
 

 



 

×
Subiecte în articol: Afganistan 1 Decembrie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close