Antena 3 CNN Actualitate Mesajul ferm al lui Klaus Iohannis pentru ministrul Afacerilor Interne

Mesajul ferm al lui Klaus Iohannis pentru ministrul Afacerilor Interne

Mesajul ferm al lui Klaus Iohannis pentru ministrul Afacerilor Interne
17 Noi 2015   •   22:47

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat, marți, ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să impună legea, în contextul în care Tobă a preluat conducerea ministerului în Cabinetul Dacian Cioloș, scrie Agerpres.
"Cetățenii se așteaptă de la dumneavoastră să le asigurați siguranța, se așteaptă de la dumneavoastră, și eu aștept acest lucru de la dumneavoastră, domnule ministru, de la dumneavoastră din conducerea ministerului și de la dumneavoastră din județe să impuneți legea. La noi se vorbește foarte mult despre cum facem legea, cum interpretăm legea, eu vă cer să impuneți legea. În acest fel vom crea cadrul în care cetățeanul se simte luat în serios și se simte sigur, dar responsabilitățile dumneavoastră merg mult mai departe", i-a spus șeful statului lui Petre Tobă.

Iohannis a adăugat că faptul că Tobă provine din interiorul structurilor Ministerului de Interne îi garantează că acesta știe care sunt provocările, oportunitățile, dar și ce se așteaptă de la conducerea ministerului.

Klaus Iohannis este de părere că MAI este un minister greu de condus și cu foarte multe responsabilități.

"Securitatea națională este un domeniu care fără Ministerul de Interne și fără structurile acestui minister nu poate fi imaginat. Se așteaptă mult de la dumneavoastră și în acest domeniu și sunt convins că veți face față cu brio. Pentru 2016 aveți sarcini mai complicate decât în alți ani", a spus șeful statului.

El a atras atenția că 2016 este an electoral, cu două rânduri de alegeri — locale și parlamentare.

"Ține de dumneavoastră, domnule ministru, de dumneavoastră din conducerea ministerului și de dumneavoastră din județe ca aceste alegeri să fie organizate foarte bine, să fie corecte, cu proceduri transparente, în așa fel încât să nu apară niciun fel de dubiu că rezultatul alegerilor nu reflectă voința alegătorului", a adăugat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Petre Toba Klaus Iohannis
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close