Antena 3 CNN Actualitate Mesajul lui Dacian Cioloș pentru oamenii din Valea Jiului și Roșia Montana

Mesajul lui Dacian Cioloș pentru oamenii din Valea Jiului și Roșia Montana

Mesajul lui Dacian Cioloș pentru oamenii din Valea Jiului și Roșia Montana
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Noi 2016   •   23:42

Premierul Dacian Cioloş spune că populaţia din zone mai puţin favorizate, precum Valea Jiului, zona Roşia Montană - Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova, are nevoie de şanse reale de dezvoltare socială şi economică, scrie Agerpres.

"De aceea împreună cu comunităţile locale din Valea Jiului şi din zona Roşia Montană - Munţii Apuseni am discutat azi despre oportunităţile de dezvoltare integrată oferite prin programul de asistenţă tehnică propus de Guvern. Ideea acestui sprijin este, pe de o parte, aceea de a oferi asistenţă pentru rezolvarea problemelor care pot apărea în cadrul proiectelor existente, iar pe de altă parte aceea de a uni comunităţile în jurul unor proiecte finanţate din fonduri europene şi bugetul de stat cu scopul de a îmbunătăţi situaţia locuitorilor din aceste zone", a scris Cioloş, vineri seară, pe Facebook.

Potrivit premierului, fiecare dintre cele trei zone are, începând de vineri, câte un birou local ce va face legătura între autorităţi, ministerele implicate, comunităţile locale şi oameni.

"Mecanismul va fi de ajutor şi pentru a pune în valoare patrimoniul cultural şi natural şi, implicit, a creşte potenţialul turistic al acestor regiuni", a mai spus Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a efectuat, vineri, o vizită la Petroşani şi Alba-Iulia, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale din Valea Jiului şi din zona Roşia Montană - Munţii Apuseni. Prim-ministrul a fost însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi de consilierul de stat Ionel Dancă, coordonatorul Unităţii Guvernamentale de Asistenţă Tehnică.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Rosia Montana Valea Jiului
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close