Antena 3 Actualitate Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între femei și barbați: "Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri"

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între femei și barbați: "Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri"

de Georgiana Adam    |    08 Mai 2021   •   10:57
Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între femei și barbați: "Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri"
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj, cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între femei și bărbați. "Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe care s-au accentuat în contextul pandemiei", a transmis şeful statului.

Șeful statului susține că egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică.

"Egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică. Deși mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susținute pentru a reduce inechitățile existente. Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19. Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele. Încurajez, de aceea, susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie", se arată în mesajul adresat de Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică. Deși mai sunt...

Posted by Klaus Iohannis on Saturday, 8 May 2021

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close