Antena 3 Actualitate Mesajul MApN după umilința suferită de veteranul Emil Vețeleanu de Ziua Națională

Mesajul MApN după umilința suferită de veteranul Emil Vețeleanu de Ziua Națională

04 Dec 2019   •   13:14
Mesajul MApN după umilința suferită de veteranul Emil Vețeleanu de Ziua Națională
Sursa foto: Foto: MApN/Facebook

Ministerul Apărării Naționale publică, pe Facebook, un mesaj ce-i este dedicat veteranului Emil Vețeleanu, bătrânul de aproape 101 ani care a fost ignorat de Ziua Națională a României de oficialii prezenți la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea.

MApN îi mulțumește veteranului pentru serviciul său și publică o fotografie în care acesta apare alături de doi militari.

>>VEZI AICI IMAGINILE REVOLTĂTOARE DE LA ZIUA NAȚIONALĂ

”Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii. Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu "Prezent"! Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”, se arată în mesajul MApN.

Citește și: Veteran de război umilit de Ziua Naţională a României

Veteranul de război nu a fost salutat de nimeni, deși avea mâna întinsă și merita cele mai multe felicitări.

Jurnaliștii de la gazetavalceana.ro au publicat numele participanților de la ceremonie care l-au ignorat pe veteranul Emil Vețeleanu. Din zecile de persoane care trec prin fața bătrânului, doar primarul de la Păușești Măglași, Alexandru Dediu, și Constantin Stoian, simplu activist, l-au salutat.

Imaginile au fost postate pe Facebook și s-au viralizat rapid.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close