Antena 3 CNN Actualitate Mesajul Preafericitului părinte Patriarh Daniel pentru români, la cumpăna dintre ani

Mesajul Preafericitului părinte Patriarh Daniel pentru români, la cumpăna dintre ani

Mesajul Preafericitului părinte Patriarh Daniel pentru români, la cumpăna dintre ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Dec 2012   •   12:34

Preafericitul părinte Patriarh Daniel urează românilor în 2013 ca Hristos să le dea sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, binecuvântare pentru familii şi activităţile pe care le desfăşoară şi să-şi împlinească toate dorinţele de bine.
   
"De Anul Nou, oamenii îşi doresc şi îşi urează Un an nou fericit! sau La mulţi ani cu sănătate şi fericire! sau Ani mulţi şi buni!. Este firească şi frumoasă urarea de mai sus, dar şi întrebarea: cine ne dăruieşte ani mulţi şi buni, cu sănătate şi fericire? Răspunsul omului credincios este acesta: Dumnezeu cel veşnic şi bun, izvorul vieţii, al bucuriei şi al fericirii. Din acest motiv, trecerea dintre ani trebuie întâmpinată mai întâi, cu rugăciune la miezul nopţii şi apoi, dacă se doreşte, şi cu Revelionul citadin sau cu veghea obiceiurilor tradiţionale de la sat", spune PF Daniel în cuvântarea pe care o va ţine în Catedrala Patriarhală, luni, la miezul nopţii, scrie Mediafax.
   
Patriarhul îi îndeamnă pe credincioşi, în cuvântul de Anul Nou, să preţuiască fiecare clipă a vieţii prezente, ca timp al pregătirii pentru dobândirea vieţii veşnice.
   
"Biserica ne îndeamnă să privim cu încredere şi speranţă, dar şi cu responsabilitate şi gravitate, fiecare clipă a vieţii prezente, preţuind-o ca fiind timp favorabil iertării păcatelor, timp al ridicării, timp al sfinţirii vieţii, timp al înmulţirii darurilor primite de la Dumnezeu, timp al pregătirii pentru a dobândi viaţa veşnică. Biserica ne oferă posibilitatea transcenderii timpului fizic, devenind contemporani reali ai evenimentelor biblice. (...) Cât suntem încă în viaţa aceasta, putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite", mai spune PF Daniel.
   
Totodată, patriarhul le urează românilor ca 2013 să fie un "an mai bun, mai luminos şi cu spor de roadele pământului", iar oamenii să îşi aducă aminte de toţi cei dragi, fie că sunt aproape sau departe. PF Daniel îi mai încurajează pe românii din diaspora să păstreze credinţa şi spiritualitatea românească.
   
Patriarhul urează, în încheierea cuvântării: "Întru mulţi şi fericiţi ani, cu spor în credinţă şi în fapte bune!".
   
În noaptea dintre ani, în toate lăcaşurile de rugăciune ale Bisericii Ortodoxe Române din ţară şi din afara graniţelor va fi ţinută o slujbă de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.
   


×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close