Antena 3 CNN Actualitate Prima deszăpezire din acest sezon. Ninsoare abundentă şi viscol, în zona montană

Prima deszăpezire din acest sezon. Ninsoare abundentă şi viscol, în zona montană

Ploi în cea mai mare parte a ţării și ninsori la munte, dar şi vânt puternic - aşa arată prognoza meteo, potrivit unei atenţionări Cod galben emise de ANM.

Prima deszăpezire din acest sezon. Ninsoare abundentă şi viscol, în zona montană
Sursa foto: Mediafax.ro
de Georgiana Adam    |    31 Oct 2020   •   11:35

UPDATE 11.35 - Drumarii au intervenit cu utilaje, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi au răspândit 24 de tone de sare, după prima lapoviță din Harghita, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Lapoviță și ninsoare a fost pe drumurile naționale 12, 12A, 12C, 13B și 15.

"Colegii din județul Harghita au avut parte în acestă dimineață de primul episod de lapoviță și ninsoare. SDN Miercurea Ciuc a acționat cu 6 utilaje care au răspândit 24 de tone de sare", anunţă, sâmbătă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Prognoza meteo anunță temperaturi scăzute și precipitații mixte în continuare, mai ales în zonele montane. 

Drumarii îi sfăuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au mașina pregătită pentru condiții de iarnă.

-----------------

Ştirea iniţială 09.10

Până duminică la ora 16:00, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilei de sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică în est și sud-est în general cu viteze de 50-60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60-80 km/h.

Frig, în jumătatea estică a ţării

În jumătatea estică a teritoriului, vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Potrivit atenţionării Cod galben, de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 17 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100-110 km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș Severin.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi închisă și temporar, pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13-14 grade, iar cea minimă de 3-5 grade.

Începând de duminică dimineață, vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va urca până spre 16 grade.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: meteo vreme
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close