Antena 3 Actualitate Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion. Vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion. Vremea în următoarele patru săptămâni

de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   08:10
Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion. Vremea în următoarele patru săptămâni
Sursa foto: Pixabay

Decembrie va fi o lună caldă, cu temperaturi peste cele normale peste această perioadă, astfel că de Crăciun va fi vreme frumoasă, arată prognoza meteo emisă de ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Vremea începe să devină normală pentru această perioadă abia din ianuarie, potrivit prognozei emise vineri de meteorologi.

În ce priveşte cantitățile de precipitații, acestea vor fi excedentare în primele două săptămâni de prognoză, după care se normalizează.

Iată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele patru săptămâni.

Vreme caldă, inclusiv de Crăciun

Săptămâna 7 - 14 decembrie 2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei, iar în restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 decembrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

De când se răceşte vremea

Săptămâna 21 – 28 decembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 28 decembrie – 4 ianuarie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close