Antena 3 CNN Actualitate Vești neașteptate de la meteorologi. Schimbare a vremii de la o zi la alta

Vești neașteptate de la meteorologi. Schimbare a vremii de la o zi la alta

Meteorologii spun că, în ciuda faptului că în ultimele zile am avut parte de ploi și ceață, și multe atenționări meteorologice, în următoarele 4 săptămâni temperaturile vor depăși normele obișnuite pentru perioada din calendar și ploile vor fi slabe, chiar ușor deficitare.

Vești neașteptate de la meteorologi. Schimbare a vremii de la o zi la alta
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Oct 2020   •   10:35

În săptămâna 12 – 19 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, la munte și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În perioada 19 – 26 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară, local, în sud- vest.

În perioada 26 octombrie – 02 noiembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

În săptămâna 2 – 9 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice.

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close