Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile din 2017

Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile din 2017

Cum va fi vremea de Revelion şi în primele zile din 2017
30 Dec 2016   •   19:14

În ultima zi din an, pe 31 decembrie, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi în centru şi în nord-vest.

Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în extremitatea sudică şi cea de est, unde doar izolat va mai fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului şi în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze de până la 45...50 km/h, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6...-4 grade în depresiunile din centrul ţării şi 5...6 grade în Subcarpaţii Getici şi ai Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse între -12 şi -2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -18...-19 grade în estul Transilvaniei.

Pe spaţii restrânse în orele dimineţii şi cu caracter local noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă asociată şi cu chiciură.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade.

În prima zi din 2017, vremea se va menţine rece, local geroasã în special în centrul ţãrii, însã la amiazã, în majoritatea zonelor, se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în centru şi în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4...-2 grade izolat în Transilvania şi 9...10 grade în Subcarpaţii Moldovei, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -19 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral, în zonele de deal din Banat, Crişana şi izolat din Moldova. Local, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

În Capitală, pe 1 ianuarie, dimineaţa şi noaptea, vremea va fi relativ rece, însã la amiazã se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -6...-4 grade.
Presiunea atmosferica va continua sã scadã.

Pe 2 ianuarie, dimineaţa vremea va fi tot rece, pe arii restrânse geroasã, cu precãdere în regiunile centrale, apoi valorile termice vor creşte, astfel încât cele diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, iar cele nocturne în jurul acestora. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar începând de seara se va înnora treptat în regiunile intracarpatice.

Vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie în Banat şi în Crişana, predominant sub formã de ninsoare la munte şi pe arii restrânse în Maramureş, iar în nordul şi în vestul Transilvaniei, cu totul izolat, mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, dar şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad, mai scãzute în depresiuni spre -12 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

 

 

×
Subiecte în articol: ANM
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close