Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii au făcut anunțul! Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii au făcut anunțul! Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi caldă în următoarea perioadă în majoritatea țării, însă instabilitatea atmosferică va fi prezentă. Aceasta se va manifesta prin averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, în special joi și vineri.

Meteorologii au făcut anunțul! Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    13 Iul 2020   •   15:07

La această oră, cerul este mai mult noros în centrul, sudul şi sud-estul ţãrii şi variabil în restul teritoriului. Plouã izolat în Muntenia, Dobrogea şi în Carpaţii Meridionali. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane. La ora 12 temperatura aerului avea valori cuprinse între 13 grade la Boiţa şi Câmpulung şi 23 de grade la Calafat.

Astăzi, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã şi în sudul şi sud-estul teritoriului, iar la nivelul întregii ţãri se vor înregistra valori termice mai scãzute decât în mod normal la aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia. Cerul va fi temporar noros. Local în sud şi izolat în rest vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice. Punctiform, cantitãţile de apã vor depãşi 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în est, sud-est, precum şi pe crestele montane, zone unde la rafalã se vor atinge viteze, în general de 55...65 km/h şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

La noapte, vremea va fi rãcoroasã. Cerul va fi variabil în sud-vestul şi sudul ţãrii şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri, mai ales la începutul nopţii în centrul şi sudul Moldovei, în Dobrogea şi nord-estul Munteniei, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile minime, vor fi de la 5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã la 17 grade pe litoral. Izolat, îndeosebi în Transilvania se va semnala ceaţã.

Marți, vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi uşor în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, însã doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã în zonele de munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua, în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade. În zonele depresionare, dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã. Presiunea atmosferică va scadea la valori joase, de regim ciclonic.

Miercuri, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor, iar local în sud va deveni cãlduroasã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza în zonele de munte, iar noaptea îndeosebi în vest, nord-vest şi centru, dar numai pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei, în Dobrogea, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 8 şi 19 grade. Presiunea atmosferică va continua sa scada sub normalul baric.

Joi, vremea va fi cãlduroasã în regiunile sudice şi sud-estice, dar în rest gradul de instabilitate va fi în creştere.  Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza şi seara în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în centru şi nord-est, iar noaptea în regiunile vestice. Vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15...25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 11 şi 20 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 8 grade.

Vineri, vremea se va menţine cãlduroasã în sud-estul teritoriului, dar în rest instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã şi se va rãci faţã de ziua precedentã. Aceasta se va manifesta prin averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi vijelii în regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de munte, iar seara şi noaptea, local şi în Oltenia, Muntenia şi în jumãtatea de nord a Moldovei. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi de la 19 grade, izolat în nord-vest şi centru, pânã la 34 de grade în sud-est, iar cele minime între 9 şi 20 de grade.

Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii au emis și prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Potrivit acestora, vremea se va menține caldă, în afara zilelor de 17 și 18 iulie, când media minimelor termice va coborâ și la 13 grade. Între 16 și 20 iulie, sunt așteptate ploi. 

BANAT

Vremea se va încălzi până în data de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va crește de la 10...12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineața de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16...17 grade, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

CRIŞANA

Media maximelor termice va fi în creștere de la 23 de grade în prima zi, până la 28...29 de grade în data de 16 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creștere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9...10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15...16 grade în dimineața de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7...10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27...28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12...13 grade. În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2...3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creștere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 16 iulie.

MARAMUREŞ

La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8...9 grade, apoi se va încălzi, astfel că, în 16 iulie maximele termice vor fi în medie de 26...27 de grade, iar în 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 22 de grade în prima zi, când va fi răcoare, până la 29...30 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 4...5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 4...5 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

DOBROGEA

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 24 și 29 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și trecător după data de 18 iulie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade și va deveni călduroasă. În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificativ. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 26 de grade în prima zi, până la 32 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 5...6 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 3...4 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum și între 17 și 19 iulie.

LA MUNTE

În prima săptămână media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade, iar a minimelor între 4 și 9 grade, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

Sursa: Mediafax 

×
Subiecte în articol: meteo prognoza
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close