Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii au înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă. Află cum va fi vremea în weekend

Meteorologii au înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă. Află cum va fi vremea în weekend

Meteorologii au înregistrat cea mai scăzută temperatură din această toamnă. Află cum va fi vremea în weekend
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Noi 2012   •   11:16
Meteorologii au înregistrat în această dimineaţă cea mai scăzută temperatură din acest sezon. Mercurul din termometre a coborât până la minus 10 grade Celsius la Miercurea Ciuc, relatează Mediafax.

Temperaturile au scăzut şi în celelalte localităţi ale judeţului Harghita, minimele înregistrate vineri fiind de minus 8,5 grade Celsius la Joseni, minus 8 grade la Topliţa, minus 4 grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 3,4 grade la staţia meteo de pe Vârful Bucin.

Potrvit meteorogilor, vremea se va menţine rece în următorul interval, cu minime similare şi sâmbătă dimineaţă, cu cer senin peste zi şi fără condiţii de precipitaţii.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1993, la Miercurea Ciuc, în timp ce maxima absolută, de 22 de grade Celsius, a fost consemnată de meteorologii din aceeaşi localitate în 2004.



Cum va fi vremea în weekend

VINERI (16 noiembrie)
Vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil la deal şi la munte, iar în zonele joase vor fi înnorãri temporare. Mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã îndeosebi în Moldova, Muntenia, Dobrogea, unde pe arii restrânse va persista şi posibil va fi asociatã izolat cu burniţã sau ploaie slabã. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre -9 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

SÂMBĂTĂ (17 noiembrie)
Vremea va fi în general frumoasã, dar uşor mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea în Bãrãgan, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde izolat vor fi condiţii de ploaie slabã sau de burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. În zonele joase dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã, posibil persistentã pe arii restrânse la câmpie. Presiunea atmosferica va fi în scãdere, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale.

DUMINICĂ (18 noiembrie)
Vremea se va menţine în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în sud-estul ţãrii, iar în Dobrogea pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -4 şi 8 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. În depresiuni şi la câmpie dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã, asociatã cu totul izolat cu burniţã.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro
 



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close