Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii au publicat prognoza pentru luna septembrie. Cum va fi vremea la începutul toammei

Meteorologii au publicat prognoza pentru luna septembrie. Cum va fi vremea la începutul toammei

Toată luna septembrie va fi una călduroasă, cu temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, ploile nu vor lipsi, iar în prima săptămână din septembrie, cantităţile de apă vor fi chiar însemnate.

Meteorologii au publicat prognoza pentru luna septembrie. Cum va fi vremea la începutul toammei
Sursa foto: Pixabay
de Milena Niță    |    28 Aug 2020   •   11:20

Iată, mai jos, cum arată prognoza meteo pe săptămâni, pentru luna septembrie, emisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Între 31 august și 7 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. 

Va ploua mult în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Caniculă, la mijlocul lui septembrie

Între 7 și 14 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sud-estice.

"Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval", conform meteorologilor.

În intervalul 14-21 septembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudestice. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

Temperaturi normale perioadei, la sfârşitul lunii

În săptamana 21-28 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

"Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări", conform sursei menționate.
 

×
Subiecte în articol: meteo vreme prognoza meteo vreme septembrie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close