Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii avertizează că un val intens de căldură va lovi Europa. Temperaturile uriașe pot avea efecte letale

Meteorologii avertizează că un val intens de căldură va lovi Europa. Temperaturile uriașe pot avea efecte letale

Meteorologii avertizează că un val intens de căldură va lovi Europa. Temperaturile uriașe pot avea efecte letale
26 Iun 2019   •   16:46

Un val intens de căldură e pregătit să lovească Europa în zilele următoare. Ar putea fi atinse temperaturi istorice, dar care afecta o mare parte din continent. 

Valul de căldură e așteptat să apară între zilele de miercuri spre vineri, când vor fi temperaturi cu cel puțin 20 sau 30 de grade mai mari decât normalul perioadei. Ar putea atinge între 35-40 de grade Celsius. 

În unele locații ar putea fi chiar mai cald, mai ales în orașele în care „efectul de insulă termică” venit din asfalt și beton poate crește temperaturile. 

Mika Rantanen, meteorolog în Franța, a spus că această intensitate a căldurii e un lucru complet nou pentru luna iunie în Franța, potrivit sciencealert

Valul de căldură poate fi letal pentru oamenii care se obișnuiesc greu cu temperaturile mari. Persoanele mai în vârstă, mai ales cei fără adăpost sau cei fără aer condiționat, pot fi afectați cel mai ușor. 

Undele de căldură sunt ucigași tăcuți”, a spus Stefan Rahmstorg, cercetător în domeniul climatic la Universitatea Potsdam. „Valul european de căldură din 2003 a provocat aproximativ 70.000 de decese. Vara anului trecut din Germania a provocat cel puțin 1.000 de decese”. 

×
Subiecte în articol: Europa temperaturi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close