Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii avertizează! Cod galben de vânt puternic în toată țara, până luni noapte

Meteorologii avertizează! Cod galben de vânt puternic în toată țara, până luni noapte

Meteorologii avertizează! Cod galben de vânt puternic în toată țara, până luni noapte
23 Sep 2018   •   13:41

 Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică două atenţionări Cod galben de vânt, care vizează mare parte din ţară începând de duminică noaptea. 

Practic, numai patru judeţe (Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov) şi municipiul Bucureşti sunt în afara avertizărilor. 

Astfel, în intervalul orar 2:00 - 10:00 din 24 septembrie, un număr de 28 de judeţe (din care 10 numai parţial) din jumătatea de vest a ţării se vor afla sub Cod galben de vânt. 

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona montană, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65...70 km/h.

În zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăşi 100...120 km/h. 

Ulterior, în intervalul orar 10:00 - 23:00, tot din 24 septembrie, vor fi afectate şi judeţe din Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia şi Transilvania. 

În aceste regiuni, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65...70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăşi 100...120 km/h. 

De altfel, începând de duminică noaptea de la ora 23:00, până miercuri dimineaţa la ora 8:00, vremea se va răci accentuat iar temperaturile vor fi chiar şi cu 10 grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. 

Vremea rece va persista până spre sfârşitul săptâmânii.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close