Antena 3 CNN Actualitate Meteorologii salvează Guvernul. Temperaturile nu vor coborî sub -15 grade. Trecem iarna fără gaz rusesc

Meteorologii salvează Guvernul. Temperaturile nu vor coborî sub -15 grade. Trecem iarna fără gaz rusesc

Meteorologii salvează Guvernul. Temperaturile nu vor coborî sub -15 grade. Trecem iarna fără gaz rusesc
07 Ian 2009   •   20:56

Concluzia la care au ajuns miercuri premierul şi Ministrului Economiei, în cazul crizei generate de sistarea livrărilor de gaz rusesc către ţara noastră este că românii nu vor îngheţa de frig în case în această iarnă, dacă temperaturile nu vor coborî sub -15 grade.
Veştile de la meteorologi sunt, în acest context, binevenite, mai ales că aceştia anunţă o iarnă cu temperaturi normale. ?Veştile nu sunt foarte proaste. În următoarele trei nopţi vor fi puncte în ţară unde se pot depăşi -15 grade. Temperaturile vor creşte apoi. Ne aşteptăm ca până la sfârşitul lunii să nu avem temperaturi de -15 grade. Ne aşteptăm la o iarnă normală, deci nici în depresiuni temperaturile nu vor coborî sub această valoare.? a declarat Ion Sandu, director ANMH, într-o intervenţie telefonică în emisiunea Ştirea Zilei, de la Antena 3.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit miercuri la prânz la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc, pentru a discuta pe tema crizei gazelor, potrivit unor surse democrat-liberale. Preşedintele român a avut în cursul dimineţii o discuţie şi cu premierul rus Vladimir Putin.
Premierul Emil Boc a făcut declaraţii de presă la Guvern, miercuri seară. Cele două subiecte atinse au fost ordonanţa guvernului privind eliminarea cumulului pensiei cu salariul de la stat şi criza gazelor.
Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:
-Guvernul îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia nimeni nu trebuie să mai cumuleze de la stat salariul cu pensia.
-Avem trei argumente: este un act de dreptate, de echitate şi un act moral. Nu e firesc ca o persoană care a primit plăţi compensatorii de ordinul miliardelor de lei să primească o pensie de ordinul milioanelor de lei vechi şi apoi să se angajeze şi sa aibă un salariu de zeci de milioane de lei. Avem datoria morală să facem ordine.
-Măsura noastră vizează şi primenirea domeniului public.
-În al treilea rând este vorba şi despre realizarea unor economii bugetare.
-Această ordonanţă interzice cumulul dintre pensie şi salariu. Un profesor, de exemplu va putea să fie plătit pentru orele punctuale pe care le ţine la clasă, prin convenţie civilă.
-Nu dorim să creem blocaje, dar dorim ca în sistem să intre sânge proaspăt. -În această seara am emis un ordin comun al Ministerului Finanţelor şi Ministerului Muncii prin care facem publice aceste prevederi.

În ceea ce priveşte criza gazelor, premierul a ţinut să asigure populaţia că nu va resimţi efectele sistării livrărilor de gaze.
-Confirm întâlnirea cu preşedintele Băsescu, am făcut un schimb de informaţii cu el.
-Guvernul României are situaţia sub control.
-În România sunt consumaţi 58,9 milioane metri cubi de gaz zilnic. 33 milioane de metri cubi sunt asiguraţi din producţia internă şi 25,9 milioane din importuri. Cei 7 milioane de metri cubi, pierduţi prin sistarea livrărilor ruseşti, sunt compensaţi prin producţia internă.
-Speranţa noastră este că vom putea trece perioada iernii dacă nu apar situaţii neprevăzute.
-Suntem victime colaterale ale situaţiei dintre Rusia şi Ucraina.
-Dorim ca niciun consumator individual să nu fie afectat şi nici cei industriali.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close