Antena 3 CNN Actualitate Funcționar din Primăria Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită

Funcționar din Primăria Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită

Funcționar din Primăria Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    13 Dec 2016   •   17:52

Gheorghe Cosmin Metescu, funcţionar în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut mită pentru modificarea unui plan urbanistic zonal.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gheorghe Cosmin Metescu, la data faptei funcţionar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a lui Marius Răduţă Kobilanski pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii susţin că, în perioada ianuarie - iunie 2015, Gheorghe Cosmin Metescu ar fi pretins, prin intermediul lui Marius Răduţă Kobilanski şi al unei alte persoane, o sumă cuprinsă între 40.000 şi 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat în Bucureşti, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

În urma acestei modificări, spun anchetatorii, terenul respectiv, în suprafaţă de circa 5.000 metri pătraţi, situat în sectorul 6 al Capitalei, pe Splaiul Independenţei, urma să dobândească caracter construibil, în condiţiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafaţă de teren era încadrată în categoria "spaţii verzi".

Gheorghe Cosmin Metescu ar fi fost prins în flagrant, pe 11 iunie 2015, în timp ce primea 12.000 euro din suma solicitată.

Dosarul a fost trimis pentru a fi soluţionat de Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei luare de mita
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close