Antena 3 CNN Actualitate Metoda "Accidentul” actualizată pentru COVID-19. Trei persoane au fost înşelate într-o săptămână

Metoda "Accidentul” actualizată pentru COVID-19. Trei persoane au fost înşelate într-o săptămână

Infractorii s-au adaptat vremurilor actuale şi au transformat metoda accidentul în metoda COVID-19 pentru a obţine bani de la victimele lor.

Metoda "Accidentul” actualizată pentru COVID-19. Trei persoane au fost înşelate într-o săptămână
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    04 Noi 2020   •   18:45

"Metoda Accidentul” consta în apelarea unor persoane, în numele unor presupuse rude care ar fi avut un accident, pentru a le cere bani. Acum, escrocii folosesc aceeași metodă pentru a cere bani în numele unor pretinși bolnavi de Covid-19.

Potrivit poliţiştilor în decurs de câteva zile, trei gălățeni au fost sunați de persoane necunoscute pentru a li se cere bani. Motivul: o rudă ar fi fost infectată cu virusul SARS-Cov2 și ar avea nevoie de un dispozitiv medical foarte scump.

În două cazuri, infractorii au reușit să obțină diferite sume de bani de la victimele lor, a precizat IPJ Galaţi.

Pentru a evita astfel de situaţii poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu ofere date personale la telefon şi să nu trimită bani unor necunoscuţi.

Mai mult, oamenii legii fac apel la populaţie să sesizeze autorităţile dacă simt ceva suspect şi să verifice la rudele lor informațiile primite de la posibilii infractori.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: metoda accidentul COVID-19
Parteneri
Hidroelectrica, anunţ privind indexul pe luna septembrie 2023
x close