Antena 3 CNN Actualitate Metoda prin care un bărbat fură 500 de lei într-un minut. Ultima victimă, o femeie din Bușteni

Metoda prin care un bărbat fură 500 de lei într-un minut. Ultima victimă, o femeie din Bușteni

Costel Dudău câştigă sume serioase de bani într-un timp foarte scurt, profitând de neatenţia oamenilor.

Metoda prin care un bărbat fură 500 de lei într-un minut. Ultima victimă, o femeie din Bușteni
Sursa foto: Leon Neal/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   10:48

Victimele perfecte sunt vânzătoarele din magazinele de cartier mai puţin aglomerate.

De obicei, omul intră şi cere vânzătorului să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei în bancnote mai mici de 5, 10 sau 50 de lei.

Când vânzătorul îi întinde teancul de bani,el se răzgândeşte brusc şi cere să i se schimbe banii cu alt tip de bancnote, de valoare mai mare sau mai mică, de la caz la caz, informează Adevărul.

Atunci escrocul sustrage o parte din bancnote şi le introduce discret în buzunar, apoi îi cere înapoi vânzătorului bancnota de 500 de lei spunând că s-a răzgândit şi nu mai vrea să schimbe banii.

Una dintre victimele escrocului a fost şi o vânzătoare din complexul Coştila din Buşteni. Femeia a realizat că a ieşit în pagubă cu 450 de lei, după ce i-a schimbat unui client o bancnotă de 500 de lei.

Pentru că a fost vina ei, vânzătoarea a trebuit să acopere lipsa de gestiune cu bani din portofel, apoi a anunţat poliţia.

Dudău a fost identificat şi prins după ce poliţiştii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere din magazin, dar şi din staţiunea Buşteni. Atunci au văzut poliţiştii cât de repede se mişcă individul, mai exact între 19:18:56 şi 19:19:52 bărbatul a reuşit să-şi termine treaba.

Se pare că acesta nu este la prima escrocherie de acest gen. Deşi poliţiştii îl reţineau pentru 24 de ore, instanţele de drepturi şi libertăţi îl plasau în control judiciar aproape de fiecare dată.

De altfel, judecătorii din Sinaia chiar au remarcat faptul că ”acesta practic a profitat de clemenţa autorităţilor judiciare şi a continuat să-şi câştige existenţa tot prin generarea unor conflicte de drept penal similare”, potrivit actului de acuzare.

În caz că se ajunge la instanță, bărbatul pelează la mediere şi se împacă cu victimele sale, oferindu-le inclusiv daune morale pe lângă plata pagubei. Aşa s-a întâmplat şi cu vânzătoarea din Buşteni.

Femeia s-a împăcat cu escrocul, după ce acesta a acceptat să-i dea înapoi suma de 450 de lei, dar şi 5000 de lei, reprezentând prejudiciu moral. 

×
Subiecte în articol: bani magazin busteni
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close