Antena 3 CNN Actualitate Metoda ieftină de încălzire a locuinței care a ajuns virală pe internet. Investiția este de doar 50 de lei

Metoda ieftină de încălzire a locuinței care a ajuns virală pe internet. Investiția este de doar 50 de lei

Tot mai mulți români se gândesc cu groază la venirea iernii și la facturile la căldură care se anunță mult mai mari în acest sezon. Unii iau în calcul să-și cumpere radiatoare, însă nici perspectiva unor facturi mărite la energia electrică nu îi încântă.

Metoda ieftină de încălzire a locuinței care a ajuns virală pe internet. Investiția este de doar 50 de lei
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    23 Sep 2022   •   19:14

Pe TikTok circulă un clip video care îți arată cum poți genera căldură în casă la un cost redus. Investiția totală ar fi de doar 50 de lei.

Pentru asta ai nevoie de câteva ghivece din teracotă și lumânări. Cei care au testat metoda inedită de a produce căldură spun că locuința se poate încălzi chiar și până la 22 de grade.

Pentru această metodă de încălzire e nevoie de o tavă de cuptor/farfuria ghiveciului, două cărămizi/pietre sau două vase micuțe care sunt rezistente la căldură, două ghivece din teracotă sau doar unul, și lumânări, scrie A1.

Un ghiveci din teracotă poate costa între 5 lei și 20 lei, în funcție de dimensiune. Lumânările folosite trebuie să fie rotunde și mici. În cazul lor prețul este cuprins între 10 lei și 25 de lei, pentru un set de 50 de bucăți.

Dacă ghiveciul este prevăzut cu o gaură, aceasta trebuie acoperită pentru a reține căldura cât mai mult în interior. Dacă alegeți să puneți două ghivece, e necesar să fie acoperite ambele găuri.

Cum se construiește un sistem de încălzire cu ghivece

Puneți 4 lumânări pe o suprafață neinflamabilă (ideal pe tava de gătit), aprindeți-le și așezați cele două suporturi în jurul lor (cum ar fi cărămizi sau vase micuțe rezistente la căldură). Peste cele două puncte de sprijin, puneți ghiveciul/ghivecele de flori cu gura în jos, așezate unul peste altul. Nu uitați să acoperiți găurile.

După ce lumânările vor arde câteva minute, veți simți cum vasul din teracotă se încălzește disipând în jur căldura mult dorită.

@bloemenrobberechts Spoiler allert: it really works!! #diy #energie #lifehack ♬ Coffee for You Head - Vinyll

×
Subiecte în articol: incalzire
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close