Antena 3 CNN Actualitate 44 de persoane reţinute pentru înşelăciune şi uz de fals prin metoda "indemnizaţiilor de la stat"

44 de persoane reţinute pentru înşelăciune şi uz de fals prin metoda "indemnizaţiilor de la stat"

Poliţiştii au descoperit un nou tip de fraudă folosită de infractori pe perioada pandemiei cu Covid-19. 44 de persoane sunt acuzate că au folosit metoda indemnizaţiilor de la stat pentru a frauda cu 220.000 de lei bugetul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

44 de persoane reţinute pentru înşelăciune şi uz de fals prin metoda "indemnizaţiilor de la stat"
Sursa foto: Poliţia Română
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   20:30

Poliţiştii au efectuat, joi dimineaţa, 30 de percheziții în Prahova și Dâmbovița într-un dosar cu acuzații de înșelăciune, înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială.

În baza acestor contracte, persoanele bănuite ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, cauzată de întreruperea activității ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată” explică reprezentanții Poliției Române.

Prin activitatea organelor de cercetare penală s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Potrivit legii, indemnizația de sprijin se acordă în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de starea de urgenţă/alertă/asediu profesioniştilor (reglementaţi la art. 3 alin. (2) dinLegea nr. 287/2009 privind Codul civil), precum şi persoanelor care au încheiate convenţii individuale de muncă în baza Legii cooperaţiei, la cerere, în baza declaraţiei pe propria răspundere și reprezintă indemnizaţie lunară de 41,5% din caştigul salarial mediu brut pe economie, informează g4media.ro

×
Subiecte în articol: indemnizaţiilor de la stat frauda
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close