Antena 3 CNN Actualitate Noua metodă de înșelăciune care face ravagii în România în această perioadă. Mulți români au pățit-o deja

Noua metodă de înșelăciune care face ravagii în România în această perioadă. Mulți români au pățit-o deja

Alertă de la Poliția Română. Pe internet au apărut tot mai multe site-uri care copiază paginile băncilor. Românii sunt astfel păcăliți să-și treacă acolo datele și rămân astfel fără bani.

Noua metodă de înșelăciune care face ravagii în România în această perioadă. Mulți români au pățit-o deja
de Gabriel Dano    |    05 Feb 2021   •   17:20

După ce polițiștii au ajuns la concluzia că din ce în ce mai mulți români cad pradă campaniilor de phishing, aceștia au emis de o serie de reguli. În momentul în care o persoană intră pe internet prin intermediul unui browser și caută numele băncii de multe ori este foarte posibil să primească rezultate asemănătoare cu cele oficiale.

E astfel foarte posibil să apară un site clonat care să semene foarte bine cu cel al băncii la care clientul are contul. Apoi infractorii se pare că eliberează un tip de notificare pop-up prin care cer numele de utilizator și un cod de autentificare eliberat de token.

În cazul în care vi se pare suspect acel site, observați că este o diferență între link-ul pe care îl știați în mod normal, polițiștii vă sfătuiesc să închideți browse-urul, să așteptați câteva minute și să încercați să faceți o nouă căutare pentru a identifica site-ul corect.

×
Subiecte în articol: inselaciune
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close