Antena 3 CNN Actualitate Metoda de înșelătorie "pomana". Escrocheria prin care victimele și-au pierdut bunuri de valoare

Metoda de înșelătorie "pomana". Escrocheria prin care victimele și-au pierdut bunuri de valoare

Mai multe victime au căzut pradă metodei de înșelătorie "pomana". Acestea și-au pierdut bunurile de valoare încercând să ofere o mână de ajutor.

Metoda de înșelătorie "pomana". Escrocheria prin care victimele și-au pierdut bunuri de valoare
Sursa foto: Pexels.com
de Ioana Mircea    |    02 Mai 2024   •   23:45

O femeie din județul Dâmbovița a fost condamnată definitiv pentru înșelăciune după ce a escrocat mai multe femei sub pretextul că vrea să ofere de pomană, câștigând încrederea acestora și profitând de neatenția lor.

Curtea de Apel Galați a pronunțat o condamnare definitivă pe 19 aprilie împotriva femeii, stabilind o pedeapsă de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune. Totodată, ea a fost obligată să restituie suma de 7.500 de lei celor două persoane pe care le-a păcălit.

Prima victimă a fost o lucrătoare la Salubritate din Focșani, care a fost abordată de femeie pe stradă pe 4 noiembrie 2020. Sub pretextul de a oferi de pomană pentru "regele", femeia a convins victima să îi dea bijuteriile de aur și argint pe care le avea asupra sa. Ulterior, în desfășurarea unei manevre abile, escroaca a înlocuit bijuteriile cu obiecte fără valoare.

"A fost acostată de inculpata, care inițial a întrebat-o unde se află o biserică, iar ulterior i-a precizat că vrea să îi dea de pomană pentru regele, deplasându-se împreună către biserică. În fața bisericii, inculpata a determinat-o pe persoana vătămată să îi dea bijuteriile pe care le avea asupra sa, respectiv patru perechi de cercei de aur, lănțișorul și inelul, ambele din argint, pe care inculpata le-a împachetat întru-un șervețel, iar ulterior într-o batistă și le-a legat cu scotch”, au stabilit anchetatorii.

A atins-o cu mâinile în zona urechilor și a mâinilor și i-a luat bijuteriile

O altă femeie a căzut victimă aceleiași scheme pe 6 aprilie 2021, când a fost abordată de către femeia în cauză în aceeași manieră, fiind ulterior păcălită și ea să își dea bijuteriile.

"A fost oprită de o persoană de sex feminin, care a întrebat-o despre locația unei biserici, deoarece dorea să dea de pomană în numele regelui. Ii-a spus că îi dă de pomană și a atins-o astfel cu mâinile în zona urechilor și a mâinilor, ocazie cu care i-a luat o pereche de cercei din aur și două inele din aur. Ulterior, inculpata a introdus bijuteriile într-o batistă pe care a împachetat-o și i-a solicitat persoanei vătămate să nu o desfacă pentru o vreme”, se menționează în rechizitoriu.

Chiar dacă valoarea prejudiciului a fost estimată la 7.500 de lei, este puțin probabil ca victimele să își mai recupereze paguba, deoarece escroaca a părăsit țara și locația sa actuală este necunoscută, conform datelor furnizate de Poliție, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: inselatorie pomana
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close