Antena 3 CNN Actualitate Noua metodă de înşelăciune! Cum a fost păcălită vânzătoarea unui magazin din Costinești de "schema cu 200 de lei"

Noua metodă de înşelăciune! Cum a fost păcălită vânzătoarea unui magazin din Costinești de "schema cu 200 de lei"

Zonele aglomerate de pe litoral devin pradă ușoară pentru hoți, iar vara reprezintă o perioadă de vârf pentru persoanele care încearcă să profite de sezonul în care românii își petrec timpul liber.

Noua metodă de înşelăciune! Cum a fost păcălită vânzătoarea unui magazin din Costinești de "schema cu 200 de lei"
Sursa foto: Gândul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   14:03

Un exemplu în acest sens este cazul unui hoț care a folosit cunoscuta "metodă Maradona" într-un magazin din stațiunea Costinești.

Un bărbat a mers la un magazin "intenționând” să cumpere un produs cu o valoare de sub 50 de lei pentru care i-a înmânat vânzătorului o bancnotă de 50 de lei.

După ce vânzătorul înmânează produsul cumpărătorului, acesta din urmă trebuie să primească și restul.

Cum funcționează "schema cu 200 de lei”

Înșelătoria începe în momentul acesta: "cumpărătorul" primește restul, dar îi comunică vânzătorului că suma primită nu este corectă, deoarece el a oferit o bancnotă de 200 de lei pentru un produs care costă mai puțin de 50 de lei.

Confuzia apare deoarece cele două bancnote, cea de 50 de lei și cea de 200 de lei, au oarecum aceeași nuanță de culoare, iar vânzătorul este pus într-o situație jenantă în care trebuie să se "certe" cu clientul.

De cele mai multe ori, escrocul pune presiune pe vânzător și începe să facă scandal de față cu cei prezenți în magazin pentru a-l determina pe acesta să "rezolve” rapid situația.

Nu de puține ori se întâmplă ca vânzătorii să cadă în capcana hoților și să se ofere un rest nemeritat mult mai mare, potrivit Gândul.ro

La ce trebuie să fie atenți vânzătorii: 

Vânzătorul trebuie să manifeste o atenție deosebită atunci când primește banii de la cumpărător și să aibă o "zona" sigură stabilită în prealabil, unde să depoziteze banii înainte de a-i introduce în casa de marcat.

Aceasta îi permite să identifice imediat bancnota primită și să ofere restul corect.

Astfel de incidente trebuie raportate imediat poliției, mai ales atunci când hoțul este prins în flagrant folosind metoda "Maradona".

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close