Metoda prin care unii bugetari din România își asigură o pensie mai mare. Poliția a intrat deja pe fir

de Gabriel Dano    |    04 Feb 2021   •   00:20
Metoda prin care unii bugetari din România își asigură o pensie mai mare. Poliția a intrat deja pe fir Agerpres

Poliția Română a trimis controlul intern la Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui deoarece au apărut suspiciuni că sunt crescute artificial salariile unor polițiști cu puțin timp înainte de pensionare, pentru ca, apoi, aceștia să aibă pensii mai mari.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la 'pensiile polițiștilor din cadrul I.P.J. Vaslui', Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliției Române a dispus verificări, prin specialiștii Direcției Control Intern, urmând ca în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmite IGPR.

Mai ales în ultimul an înainte de pensie polițiștii își rotunjesc salariile folosindu-se de plata pentru ore suplimentare, potrivit vremeanoua.ro.

„Orele suplimentare se plătesc cu 75% mai mult față de orele normale de lucru și, adunate, măresc salariul unui ofițer obișnuit, cu aproape 2.000 – 3.000 de lei. Cum pensiile speciale ale polițiștilor nu se calculează conform principiului contributivității, ci doar se face o medie a ultimelor șase luni, iar pensia reprezintă 80% din această valoare, e lesne de înțeles de ce se dă o bătălie pe viață și pe moarte ca pe ultima sută veniturile să se dubleze.

În cazul în care intervin aceste ore suplimentare, pensiile urcă de la 6.000 de lei, la 8.000 de lei sau chiar 9.000 de lei în cadrul unui simplu ofițer, ori 14.000 de lei pentru un comandant”, precizează sursa citată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close