Antena 3 CNN Actualitate Metode de copiat la Bacalaureat, la discreţie pe internet

Metode de copiat la Bacalaureat, la discreţie pe internet

Metode de copiat la Bacalaureat, la discreţie pe internet
Sursa foto: hands free
23 Iun 2009   •   18:42

Odată cu prima probă de Bacalaureat au fost descoperite şi metodele de copiat de ultimă generaţie. Dacă unii absolvenţi s-au pregătit temeinic, alţii apelează la tehnologie pentru a trece probele de examen. Ei folosesc telefoane de ultimă generaţie şi hands-free-uri aproape invizibile, mult mai greu de depistat.

Dispozitivele electronice pentru copiat se pot cumpăra foarte uşor de pe internet. Există sute de anunţuri, iar un hands-free invizibil costă minim 50 de lei. Cei care le vând ştiu exact cum trebuie procedat pentru ca aparatura să nu poată fi observată de profesorii supraveghetori.

?Îl bagi în ureche, intri în sala, pui părul pe deasupra să nu se vadă niumic, te aşezi în bancă, iei subiectele. Cineva din sală o să plece cu subiectele afară şi o să auziţi în hands free tot ce se va vorbi. Cineva de afară o să citească subiectele? explică ?specialiştii?.



Dupa prima zi de Bacalaureat, putini elevi recunosc că sunt tentati sa copieze la examen, deşi admit că metode există din belşug.
La Ploieşti doi elevi au fost eliminaţi de la prima proba a Bacalaureatului, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să copieze.

Pe internet circulă multe "ponturi", care mai de care mai ingenioase, pentru cum se poate copia la examene.



Profesorii sunt însă mulţumiţi de rezultatele pe care absolvenţii de liceu le-au obţinut în prima zi de Bacalaureat. Potrivit acestora gradul de promovare, dar şi numărul notelor de 10 este mai mare decât în anii trecuţi.

În Bucureşti, peste 4.800 de elevi au luat note de 9 şi 10 la prima probă a Bacalaureatului şi numai 1.300 de candidaţi au obţinut calificative de 5 şi 6. În Capitală, 70 de candidaţi au fost respinşi la examenul oral de Limba şi Literatura Română.

Antena 3

×
Subiecte în articol: examene
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close