Antena 3 CNN Actualitate #metoo. Actrița Maia Morgenstern, mesaj tulburător: „Ma doare până la strigăt, până la disperare”

#metoo. Actrița Maia Morgenstern, mesaj tulburător: „Ma doare până la strigăt, până la disperare”

#metoo. Actrița Maia Morgenstern, mesaj tulburător: „Ma doare până la strigăt, până la disperare”
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Oct 2017   •   15:11

#metoo. Actrița Maia Morgenstern a postat pe Facebook un mesaj în care vorbește despre „tăcerea cu care a decis să se înconjoare o tânără prietenă”, în contextul campaniei împotriva hărțuirii sexuale care a luat amploare în mediul online: campania #metoo.

”Ma doare până la strigăt, până la disperare. Disperarea pe care ti-o da neputința. Ciudat, o neputința ce vine din respect și loialitate. Dar tot neputință se cheamă. Ma doare tăcerea cu care a decis să se înconjoare o tânără prietenă.
Dar o respect. Deși mă doare, nu voi trăda încrederea cu care m-a investit. Și nu vorbesc de vreo întâmplare neplăcută, cu iz de gîlceavă de alcov, demnă de paginile vreunui tabloid. ( al carui director ă fost....sa lăsăm, nu-i așa?) Vorbesc de teroare, amenințări, atacuri verbale, în scris, directe... Am să tac #metoo”, a scris actrița Maia Morgenstern, pe Facebook.

#metoo, un fenomen pe rețelele de socializare

Actrița americană Alyssa Milano le-a cerut tuturor femeilor care au fost victime ale hărțuirii sexuale să depună mărturie pe Twitter utilizând cuvântul-cheie "#metoo", o inițiativă care a provocat un ecou formidabil în contextul scandalului Weinstein, scrie presa internațională.

În foarte puțin timp, "#metoo" a urcat weekend-ul trecut la vârful "trending topics", clasamentul celor mai discutate subiecte pe rețeaua de socializare, cu peste 27.000 de răspunsuri.

Inițiativa Alyssei Milano a avut un ecou uriaș în rândul femeilor care au trecut printr-o astfel de experiență traumatizantă, multe dintre ele părând să-și prezinte în premieră experiența în public, de cele mai multe ori sub protecția anonimatului.

 

×
Subiecte în articol: Maia Morgenstern hartuire sexuala
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close