Antena 3 CNN Actualitate Metrorex introduce primele carduri contactless pentru acces la metrou, chiar în ajun de Crăciun

Metrorex introduce primele carduri contactless pentru acces la metrou, chiar în ajun de Crăciun

Metrorex introduce, de joi, noile carduri contactless pentru intrarea la metrou, măsură menită să modernizeze sistemul de taxare şi acces.

Metrorex introduce primele carduri contactless pentru acces la metrou, chiar în ajun de Crăciun
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2020   •   17:00

Primii beneficiari sunt elevii şi studenţii, care îşi vor putea achiziţiona abonamente lunare pe noile carduri de acces fără contact. Metrorex va începe distribuirea acestor carduri în casieriile speciale din următoarele stații de metrou, conform programului de mai jos:

  • Universitate - începând din 24.12.2020;
  • Piața Unirii - începând din 28.12.2020;
  • Piața Unirii 2 - începând din 29.12.2020;
  • Gara de Nord 1 - începând din 30.12.2020.

Începând cu luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi și studenți de la casele speciale. Regia estimează că, până la sfârșitul primului trimestru, toate categoriile de călători vor putea achiziţiona noul tip de card prin intermediul tuturor casieriilor din rețeaua de metrou.

Metrorex precizează că sistemul de acces integrat la nivelul fiecărei porți permite mai multe modalități alternative de acces: cu cartela magnetică, cu cardul bancar contactless și cu noul card contactless Metrorex. Modul de utilizare al noului card contactless similar plăţii cu cardul bancar.

Astfel, călătorii trebuie să apropie cardul contactless de pictograma corespunzătoare existentă la nivelul porții de acces, după care vor primi mesajul de "Acces liber".

×
Subiecte în articol: card contactless Metrorex
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close