Antena 3 CNN Actualitate Metrorex creşte sâmbătă tarifele la metrou. Care vor fi noile preţuri la cartele, după scumpirile anunţate

Metrorex creşte sâmbătă tarifele la metrou. Care vor fi noile preţuri la cartele, după scumpirile anunţate

Metrorex creşte sâmbătă tarifele la metrou. Care vor fi noile preţuri la cartele, după scumpirile anunţate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Mar 2015   •   17:56

Metrorex va aplica sâmbătă creşterea anunţată a tarifelor, deşi a primit peste 200 de petiţii împotriva deciziei, banii care vor ajunge în companie în urma scumpirilor, circa un milion euro lunar, urmând să fie folosiţi pentru asigurarea siguranţei călătoriilor, potrivit Ministerului Transporturilor.

 "Pentru oamenii cu venituri mai mici (nemulţumirile, n.r.) sunt justificate şi îi înţelegem. Pe de altă parte, există şi categorii sociale care beneficiază de o serie de facilităţi. Unele măsuri, chiar dacă nu sunt populare, sunt necesare", a declarat, într-un comunicat, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Noile tarife de călătorie cu metroul vor intra în vigoare din 28 martie, "cu riscul unor nemulţumiri din partea călătorilor", dar cu obligaţia pentru Metrorex să se dezvolte şi să se modernizeze, astfel încât bucureştenii să circule cât mai curand şi pe noile magistrale, a spus el.

Tarifele pentru călătoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, preţul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei, pentru cea cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor plăti 70 lei, faţă de 60 lei în prezent, potrivit proiectului de ordin al ministrului Transporturilor.

Totodată, preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 lei la 25 lei, cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei, iar abonamentul de 62 călătorii va fi eliminat.


Instituţia precizează că ajustarea tarifelor de călătorie va conduce la o creştere a veniturilor proprii Metrorex cu aproximativ 4,4 milioane de lei lunar, sumă necesară acoperirii deficitului de finanţare a companiei pe anul 2015.

×
Subiecte în articol: Metrorex scumpiri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close