Antena 3 CNN Actualitate Metrorex anunță că bucureștenii vor aștepta ceva mai mult sosirea trenurilor în stații

Metrorex anunță că bucureștenii vor aștepta ceva mai mult sosirea trenurilor în stații

În contextul prelungirii stării de alertă în România, Metrorex anunță că, începând de vineri, 26 martie, călătorii vor aștepta un pic mai mult sosirea trenurilor în stații. Asta, însă, în afara orelor de vârf.

Metrorex anunță că bucureștenii vor aștepta ceva mai mult sosirea trenurilor în stații
Sursa foto: Metrorex/Facebook
de Gabriel Dano    |    25 Mar 2021   •   18:59

"Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor crește cu cel mult două minute.

În orele de vârf - 7:00-10:00 și 15:00-20:00 - intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcționarea la parametri optimi ai vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat și de un număr corespunzător de personal specializat.

În același timp, măsurile dispuse se înscriu și în strategia generală de eficientizare a companiei", transmite Metrorex, prin intermediul unui comunicat.

Compania adaugă că rămâne dedicată călătorilor și mulțumește pentru înțelegere.

Chioșcurile de la metrou se vor închide

Se desfiinţează chioşcurile de la metroul. Compania Metrorex a anunţat că ia această decizie pentru că magazinele şi tarabele ar pune în pericol călătorii, în cazul unei evacuări de urgenţă.

Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou că, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou. Termenul limită este 2 Aprilie.
”Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”.

Spațiile comerciale de la metrou sunt administrate de compania Sindicatului de la metrou, iar Metrorex nu primește niciun ban pentru că din 2018 contractul a expirat.

''În urmă analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranță transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.'', se arată în comunicatul Metrorex.

×
Subiecte în articol: Metrorex
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close