Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de Metrorex. Ce va apărea în stațiile de metrou

Anunțul făcut de Metrorex. Ce va apărea în stațiile de metrou

Anunțul făcut de Metrorex. Ce va apărea în stațiile de metrou
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Noi 2016   •   10:58

Metrorex va semna în scurt timp contractul pentru angajarea de servicii specializate de proiectare şi consultanţă pentru accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere, care depind în principal sau exclusiv de informaţii acustice sau tactile pentru a se deplasa, informează, joi, compania, scrie Agerpres.

'Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiţii de deplasare în siguranţă în interiorul staţiilor de metrou şi pentru creşterea
mobilităţii persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, ca urmare a finalizării procedurii de achiziţie, în perioada imediat următoare, Metrorex va semna contractul privind angajarea de servicii specializate de proiectare şi consultanţă pentru 'Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere", a anunţat Metrorex.

Noul proiect se adresează persoanelor cu vedere slabă, cu un câmp vizual limitat şi/sau persoanelor fără vedere, care depind în principal sau exclusiv de informaţii acustice sau tactile pentru a se deplasa. Astfel, în spaţiile publice aparţinând reţelei de metrou (accesele de metrou, pasajele pietonale, peroane) vor fi amplasate elemente specifice menite să asigure o cale de deplasare tactilă pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Elementele specifice vor consta în benzi speciale din dale ceramice, ce vor permite persoanelor care utilizează bastonul alb să obţină informaţii despre un anumit traseu sau despre prezenţa unui eventual pericol.

În cadrul contractului, ce va avea o durată de şapte luni, prestatorul specializat va asigura elaborarea documentaţiilor tehnice de proiectare, întocmirea documentaţiei specifice, asistenţa tehnică pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile, precum şi asistenţă tehnică în timpul procedurii de atribuire a contractului de lucrări.   

'Acţiunea de accesibilizare a staţiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilităţi este asumată de Metrorex ca parte a strategiei sale de funcţionare şi dezvoltare. În acest sens, este de menţionat că Metrorex a implementat deja în staţiile de metrou proiectul 'Facilităţi pentru accesul persoanelor cu handicap în reţeaua de metrou existentă', proiect prin care s-a asigurat dotarea staţiilor cu echipamente (escalatoare, lifturi interioare/exterioare, porţi de acces) pentru facilitarea transportului călătorilor cu dizabilităţi. Toate aceste facilităţi au fost şi sunt în continuare create pentru a creşte calitatea vieţii beneficiarilor, pentru a asigura prezenţa lor activă în societate şi pentru a le facilita integrarea socială, educaţională şi profesională', precizează compania.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Metrorex persoane cu dizabilitati
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close