Antena 3 CNN Actualitate Metrorex pregăteşte construcţia Magistralei VII de metrou Rahova-Colentina

Metrorex pregăteşte construcţia Magistralei VII de metrou Rahova-Colentina

Metrorex pregăteşte construcţia Magistralei VII de metrou Rahova-Colentina
Sursa foto: Foto: intact Images
28 Ian 2011   •   14:35

Compania Metrorex a anunţat că va plăti până la 51,6 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de proiectare şi consultanţă tehnică, economico-financiară şi juridică în vederea pregătirii şi derulării licitaţiei pentru construcţia Magistralei VII de metrou Rahova-Colentina, relatează Mediafax.

Contractul prevede servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă pentru elaborarea şi aprobarea studiului de prefezabilitate, pentru elaborarea şi aprobarea criteriilor de evaluare, grilelor de punctaj, criteriilor de negociere şi a modelului de contract de parteneriat public-privat, găsirea soluţiei optime pentru realizarea noii linii de metrou, cu asigurarea încadrării în timp şi în buget.

De asemenea, contractul mai are ca obiectiv asistenţa şi consultanţa pe parcursul etapei de analiză şi selecţie a constructorului, pe parcursul etapei de negociere şi pentru elaborarea şi aprobarea documentelor privind modalitatea de organizare şi funcţionare a companiei de proiect.

Metrorex va organiza o licitaţie în acest sens, iar ofertele vor fi deschise pe 24 martie. Valoarea estimată a contractului este de 51,6 milioane lei, fără TVA, iar finanţarea va fi asigurată din surse proprii.

Atribuirea va fi făcută în proporţie de 70% în funcţie de punctajul tehnic, iar în prporţie de 30% va conta preţul.

Linia de metrou va măsura aproximativ 25 de kilometri, vor fi construite 30 de staţii, un depou şi o parcare.

"Se estimează că documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei să fie elaborate într-un interval de circa 9 luni. Durata estimată a contractului de consultanţă este de 36 luni. Durata propusă pentru realizarea lucrărilor şi punerea în funcţiune cu călători a noii linii de metrou va fi de aproximativ 7-8 ani", potrivit anunţului Metrorex.

Magistrala va fi realizată pe traseul Alexandriei-Rahova-Piaţa Unirii-Moşilor-Colentina-Voluntari. Ea va asigura legătura pe direcţia sud vest-nord est, între zona centrală şi cartierele Rahova şi Obor-Colentina şi prin extensiile prevăzute de localităţile Bragadiru şi respectiv Voluntari.

×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close