Antena 3 CNN Actualitate Metrorex, lista cu salarii la care mulţi români doar visează! Cât a ajuns să câştige o casieră

Metrorex, lista cu salarii la care mulţi români doar visează! Cât a ajuns să câştige o casieră

Antena 3 a intrat în posesia listei salariilor din Metrorex iar sumele din acest document sunt surprinzătoare.

Metrorex, lista cu salarii la care mulţi români doar visează! Cât a ajuns să câştige o casieră
Sursa foto: Metrorex/Facebok
11 Feb 2021   •   21:08

Regia este de mai mult timp în centrul unui scandal, după ce ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a acuzat creşterea nejustificată a salariilor în timpul pandemie. În replică, liderul de sindicat, Ion Rădoi, a estimat că pe actualul ministru al transporturilor "nu-l prinde Paştele pe post".

În urma scandalului, Drulă a trimis Corpul de Control la Metrorex iar concluzia este că în această regie aproape nimeni nu câştigă prost.

80% din personalul regiei are salarii de peste 5.000 de lei net, lunar. 25% dintre angajaţi câştigă peste 7.000 de lei net pe lună.

O casieră Metrorex poate ajunge să câştige 5.000 de lei, după cum arată datele în posesia cărora au intrat jurnaliştii Antena 3.

Cel mai mare salariu în Metrorex, circa 3.000 de euro net

Cel mai bine plătit angajat Metrorex este un şef de serviciu. Acesta câştigă 14.641 lei în fiecare lună. În continuare, lista cu sumele corespunzătoare câtorva funcţii de conducere şi de execuţie:

  • director economic, director tehnic: aproximativ 13.000 lei net, lunar
  • consilierii dirctorului general: 9.417 lei net, lunar
  • şef depou: 10.400 lei net, lunar

90% dintre angajaţii Metrorex beneficiază de spor de condiţii nocive. La Metrorex este în vigoare şi un aşa-zis spor de tunel, de 20% din salariul brut, de care beneficiază şi directorii.

Regia are 5.681 angajaţi.

Avertismentul lui Ion Rădoi pentru Cătălin Drulă. "Am impresia că nici nu-l prinde Paștele pe post"

Cătălin Drulă a trimis Corpul de Control al ministerului pentru a ancheta modul în care au fost stabilite salariile angajaţilor Metrorex, în noul contract colectiv de muncă. Acesta susţine că fondul de salarii s-a triplat la Metrorex în ultimii cinci ani, în condiţiile în care cei mai mulţi bani vin din subvenţia de la stat.

"În bugetul pe anul acesta, Metrorex a cerut 1,1 miliarde de lei pentru subvenție (...) Anul trecut, pe vreme de pandemie, în septembrie au renegociat contractul colectiv de muncă cu 18% creșteri salariale (…) Bugetul de stat nu-și permite asta, eu chiar cred că oamenii din Metrorex au fost păcăliți de această conducere sindicală”, a declarat Cătălin Drulă.

El a continuat, arătând că renegocierea cu creşteri de 18% a venit în condițiile în care Metrorex a avut o pierdere de venituri, pentru că nu a mai mers lumea cu metroul. 

Potrivit lui Drulă, pierderea a fost de 120 de milioane de lei.

"Iar sursa de finanțare a acestor creșteri este bugetul național în care punem cu toții taxe și impozite. Cei de la CFR, de cinci ani, nu au primit aceste creșteri. Iar acești oameni fac un serviciu pentru România. Acolo există o republică Metrorex cu un șef de sindicat care se comportă că un șef de cartel,.” a spus Drulă, făcând referire la Ion Rădoi, președintele Sindicatului Metrorex.

Ion Rădoi: Actualul ministru este rătăcit în tranziție

Acesta din urmă spune că ministrul nu cunoaşte situaţia reală.

"Când ești nepregătit poți să vorbești orice, hârtia suportă orice. Așa vorbește și actualul ministru care nu știu ce caută acolo, este rătăcit în tranziție.

La noi roată se învârte, nu este cum crede domnul ministru. El nu are ce să caute acolo.

12 stații s-au dat în exploatare, 2 depouri s-au dat în exploatare. Și avem nevoie de oameni și de bani. Asta este diferența. De unde să știe domnul Drulă?

S-a născut după ce eu eram deputat. Am impresia că nici nu-l prinde Paștele pe post", a spus Ion Rădoi la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Metrorex salarii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close