Antena 3 CNN Actualitate Metrorex şi RATB intră în grevă de solidaritate pe 1 iunie: Activitatea va fi oprită (VIDEO)

Metrorex şi RATB intră în grevă de solidaritate pe 1 iunie: Activitatea va fi oprită (VIDEO)

Metrorex şi RATB intră în grevă de solidaritate pe 1 iunie: Activitatea va fi oprită (VIDEO)
28 Mai 2010   •   11:13
UPDATE: Sindicaliştii din RATB nu se pot pune de acord asupra declanşării protestelor. După ce, vineri la prânz, un lider sindical anunţa că tramvaiele şi troleibuzele nu vor circula pe 1 iunie în proporţie de 90%, un alt lider sindical susţine acum că acestea se vor afla pe traseu în proporţie de 50%.

Potrivit acestuia, toate autobuzele vor circula pe 1 iunie, astfel că transportul în comun de suprafaţă va fi asigurat în proporţie de 85%, "poate chiar mai mult".

Declaraţiile au fost făcute în urma unei discuţii avute cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a anunţat ulterior că Primăria va suplimenta anumite trasee de autobuz, astfel încât bucureştenii să nu aibă de suferit. În plus, acesta a precizat că serviciile de urgenţă din Primărie vor funcţiona.





Angajaţii Metrorex şi o parte din cei ai RATB vor intra în grevă de solidaritate pe data de 1 iunie. Anunţul a fost făcut, vineri dimineaţă, de către liderii sindicali ai celor două companii de transport. Dacă li se vor reduce salariile, aceştia ameninţă că vor demara procedurile pentru declanşarea grevei generale.

Liderii sindicali au precizat că greva de solidaritate presupune întreruperea activităţii pe un anumit interval orar.

Astfel, metrourile NU vor circula între orele 4:00 - 16:00. În acelaşi interval orar, îşi vor întrerupe activitatea şi o parte din angajaţii RATB. Mai precis, tramvaiele şi troleibuzele nu vor circula în proporţie de 90%.

Cu toate acestea, potrivit preşedintelui Transportatori Bucureşti, Mircea Ionescu, autobuzele se vor afla pe traseu. Acesta îi contrazice pe ceilalţi lideri sindicali şi susţine că transportul în comun va fi asigurat în proporţie d 80%.

Pe data de 31 mai vor intra în grevă generală sindicaliştii din Învăţământ şi funcţionarii publici. De asemenea, vor declanşa acţiuni de protest, printre alţii, angajaţii Serviciilor de Ambulanţă şi cei ai penitenciarelor.




Mai mulţi membri de sindicat de la Metrorex, care se aflau la conferinţa de presă de vineri a USLM, au scandat "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu", cerându-le liderilor sindicali de la CFR să se solidarizeze cu ei şi să intre în grevă.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grevă metrou RATB CFR
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close