Antena 3 CNN Actualitate Metroul bucureștean primește aproape 410 milioane de euro din fondurile regionale pentru extindere

Metroul bucureștean primește aproape 410 milioane de euro din fondurile regionale pentru extindere

Metroul bucureștean primește aproape 410 milioane de euro din fondurile regionale pentru extindere
12 Iun 2014   •   20:32

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a aprobat joi o investiție de 409,5 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru extinderea liniei de metrou 5 în București, informează AGERPRES.
Acest proiect vizează construirea a 6.7 km de linie nouă de metrou cu 10 stații și a unui depou între Drumul Taberei și stația de metrou Eroilor, existentă în prezent, principalii beneficiari ai proiectului fiind 335.000 de locuitori din Drumul Taberei, potrivit unor informații transmise AGERPRES de Comisia Europeană.

Totodată, Comisia estimează că vor fi create în jur de 3.000 de locuri de muncă în timpul lucrărilor și 246 de locuri de muncă după finalizarea proiectului.

Potrivit comisarului pentru politica regională, Johannes Hahn, acest proiect este un bun exemplu al modului în care fondurile regionale ale UE pot ajuta România să se întoarcă pe calea creșterii.

Investiția pentru extinderea metroului bucureștean vine prin programul politicii regionale a UE "Transport" în cadrul axei prioritare "Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în vederea unui sistem național durabil de transport". FEDR va finanța 409,5 de euro, dintr-un total de 481,7 milioane de euro.

Proiectul este apreciat de Comisia Europeană ca fiind un "proiect major", în care investițiile totale (TVA inclus) sunt de peste 50 de milioane de euro. Alte proiecte sunt aprobate la nivel național sau regional. Decizia de co-finanțare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013. României i-au fost alocate aproximativ 20 miliarde de euro în totalul finanțării politicii de coeziune pentru 2007-2013. Pentru perioada 2014-2020, României i-a fost alocată suma de 22,9 miliarde de euro (prețuri curente).

 



×
Subiecte în articol: metrou Metrorex
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close