Antena 3 CNN Actualitate Tensiuni de Mica Unire la Iaşi, acolo unde AUR a organizat "Marşul Unirii". George Simion: "O lipsă de comunicare"

Tensiuni de Mica Unire la Iaşi, acolo unde AUR a organizat "Marşul Unirii". George Simion: "O lipsă de comunicare"

Reprezentanţii AUR au organizat un marş la Iaşi, pe care l-au denumit "Marşul Unirii", chiar de Ziua Unirii Principatelor Române.

Tensiuni de Mica Unire la Iaşi, acolo unde AUR a organizat "Marşul Unirii". George Simion: "O lipsă de comunicare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    24 Ian 2023   •   11:01

Pe lângă membrii partidului, la eveniment au participat şi simpatizanţi ai AUR. În total, sute de oameni s-au strâns la "Marşul Unirii".

De asemenea, şi președintele AUR George Simion a participat la manifestaţia care a avut loc pe traseul Palatul Culturii - pietonal Ștefan cel Mare - Piața Unirii.

"Ruşine să vă fie!", au scandat protestarii la adresa forţelor de ordine.

Totodată, aceştia au ascultat muzică şi au mers pe stradă ţinând steaguri cu tricolorul românesc şi pancarde.

Citeşte şi: Minivacanţa de Mica Unire a strâns sute de turişti în staţiunile montane. Cum au petrecut cei care au mers la Cluj 

În momentul în care simpatizanții AUR au ajuns în Piață Unirii au existat câteva momente tensionate între participanții la marș și forțele de ordine.

George Simion, despre tensiunile din Iaşi: "O lipsă de comunicare între instituţii"

"O lipsă de comunicare între instituţii. Noi eram circa 2000 de participanţi, puseseră garduri, nu vorbiseră jandarmii cu cei care se ocupau de Piaţa Unirii pentru că e vizita premierului. Sunt măsuri de securitate draconice. Noi venim aici de 10 ani, o să venim şi de acum înainte. Am venit şi în perioada pandemiei când nu a mai fost nici o sărbătoare, dar am făcut noi sărbătoare. Aşa că nu au fost mici chestii, poate şi de huiduieli pentru că astăzi nu trebuie să vorbim despre aşa ceva ci despre unitatea românilor şi despre anul de graţie în care Alexandru Ioan Cuza a fost ales în cele două capitale, la Iaşi şi la Bucureşti", a declarat George Simion.

În Piaţa Unirii din Iaşi sunt prezente foarte multe forţe de ordine.

"Marşul Unirii" are loc împotriva actualei guvernări pe fondul crizei economice, sociale şi culturale, spun reprezentanţii AUR.

"Sunt primul care cer căderea acestui Guvern, sunt primul care îl critică şi pe premierul Ciucă şi pe viitorul premier, posibil, Ciolacu, însă nu este astăzi o zi în care să stăm să ne huiduim. Să ne certtăm unii cu alţii. Avem 364 de zile în an în care să facem asta", a adăugat Simion.

George Simion a transmis că a trimis o notificare către autorităţi referitoare la marş, însă acestea "nu au cum să aprobe mai multe evenimente în acelaşi timp".

Liderul AUR a anunţat că el şi reprezentanţii partidului vor depune o coronoană la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, vor face hora Unirii, iar la ora 14:00 când vor pleca oficialii, va avea loc o conferinţă despre "Suveranitate Naţională".

×
Subiecte în articol: Iași aur mica unire
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close