Antena 3 CNN Actualitate Mici din carne de cal, în magazine din Bucureşti şi Bistriţa

Mici din carne de cal, în magazine din Bucureşti şi Bistriţa

Mici din carne de cal, în magazine din Bucureşti şi Bistriţa
de M.Z.    |    15 Mar 2013   •   14:34
Update 14.30 - Peste 100 de caserole cu pastă de mici au fost retrase, vineri, de către inspectorii DSVSA Bistriţa-Năsăud, din două magazine ale aceluiaşi retailer, existând suspiciunea că ar conţine carne de cal.
  
"Aceste caserole sunt suspecte că ar conţine carne de cal, cel care ne-a sesizat fiind însuşi retailerul, noi nefăcând altceva decât să ridicăm aceste caserole în vederea distrugerii", a spus directorul interimar al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, Dorinel Bodolan, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, aceste caserole au fost ridicate înainte de a fi puse în vânzare.

El a mai spus că s-au ridicat, tot vineri, şi 96 de conserve Ardealul etichetate ca având în conţinut carne de vită, însă există suspiciuni că ar conţine carne de cal.
___________________________________________

Isteria cărnii de cal continuă. De această dată, inspectorii au confiscat peste 200 de kilogramne de carne de mici, dintr-un hipermarket din Capitală, pe motiv că ar conţine carne de cal.

Întregul lot provenea de la o firmă din Ploieşti şi a fost pus sub sechestru. Carnea va fi analizată în zilele următoare.

Carnea trebuia să fie de vită, însă în urma unui control s-a dovedit a fi carne de cal. În ciuda alertelor, angajaţii vând în continuare fără probleme carne de cal.

Clienţii nu sunt speriaţi că au consumat mici din carne de cal.

Controlul cărnii a durat o săptămână. Inspectorii au luat iar probe de la carnea din hipermarket şi după analizele ADN au emis o alertă.

ANSVSA a fost implicată, în ultima perioadă în scandalul alimentar internaţional, soldat cu demisia şefului instituţiei, Mihai Ţurcanu.

O nouă alertă de mâncare toxică în România. Autorităţile din Germania au anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă, că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar. Carnea de curcan toxică a fost vândută şi în Austria, şi Marea Britanie.







×
Subiecte în articol: scandal carne carne de cal
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close