Antena 3 CNN Actualitate Micii fermieri, lăsaţi fără bani de Ministerul Agriculturii. Cum vor putea fi accesate noile programe de finanţare

Micii fermieri, lăsaţi fără bani de Ministerul Agriculturii. Cum vor putea fi accesate noile programe de finanţare

Micii fermieri, lăsaţi fără bani de Ministerul Agriculturii. Cum vor putea fi accesate noile programe de finanţare
19 Iun 2015   •   10:36

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, se pregăteşte să dea o lovitură dezvoltării zonelor sărace prin noile programe de finanţare 2014-2020, scriu jurnaliştii de la Ecopolitic.

Daniel Constantin a creat un program de finanţare pentru zonele rurale, cu dedicaţie, în care doar anumite întreprinderi pot dezvolta cu bani europeni afaceri non-agricole.

Despre incapacitatea ministrului de a gestiona fondurile europene în agricultură au vorbit şi liderii Opoziţiei. Liberalii acuză faptul că procedurile nu se desfăşoară corect şi îl cheamă pe Daniel Constantin să explice în Parlament proasta finanţare din acest domeniu.

Modul în care a fost întocmit ghidul solicitantului arată că zonele rurale sărace nu au nicio şansă să acceseze finanţare de la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
 
"Vor fi punctate proiectele care se dezvoltă în zone cu potential turistic ridicat, dar insuficient dezvoltate din punct de vedere turistic(..)- zone cu resurse turistice. Punctajul acordat acestui criteriu se calculează în funcţie de amplasamentul investitiei (comuna), în localităţi cu concentrare foarte mare de resurse", scriu jurnaliştii de la ecopolitic.ro.

Liberalii vor ca ministrul să dea socoteală în Parlament despre subfinanţarea din agricultură. Secretarul comisiei pentru agricultură din camera deputaţilor spune că în anul 2015 absorbţia fondurilor europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală va fi zero, în condiţiile în care sunt probleme mari în sistem şi procedurile nu se desfăşoară corect.

Portivit ecopolitic.ro, mai multe firme din domeniu consultanţei privind fondurile nerambursabile şi potenţiali beneficiari vor face plângeri la instituţile statului care pot controla modul cum au fost realizate ghidurile pentru accesarea banilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

×
Subiecte în articol: Daniel Constantin
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close