Microdelte, pe 16% din lungimea cursului Dunării. Proiectul a fost prezentat Guvernului

de D.D.    |    05 Mar 2013   •   13:53
Microdelte, pe 16% din lungimea cursului Dunării. Proiectul a fost prezentat Guvernului Foto: wikipedia.org

Ministrul pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga, a anunţat că mai multe microdelte ar putea fi amenajate pe 16 la sută din lungimea cursului Dunării, informează Mediafax.

Varga a propus în Guvern o serie de măsuri oferite de specialişti pentru amenajarea cursului Dunării. Soluţia propusă constă în amenajarea de diguri, acolo unde sunt comunităţi locale, adică pe 40 la sută din lungimea cursului, de zone agricole şi de poldere, pe aceeaşi suprafaţă, iar pe 16 la sută din curs să fie create zone umede prin care să fie alimentat cu apă subteranul.

Aceste zone vor fi ca nişte mici delte, unde se va putea practica pescuitul, servind totodată ca mijloace de prevenire a inundaţiilor, pentru că Dunărea va fi astfel mai puţin încorsetată, a spus ministrul delegat pentru Ape şi Păduri.

Proiectul de hotărâre de guvern care să cuprindă această strategie pentru Dunăre va fi elaborat în cel mult o lună. Ulterior, va fi pregătit proiectul pentru a accesa fonduri europene în cadrul programului de finanţare 2014-2020.

Potrivit ministrului, aceste amenajări pot presupune inclusiv exproprieri, pentru care vor fi alocate fonduri de la bugetul de stat.


 

Parteneri
x close