Un MiG-21 al Forţelor Aeriene Române, la un pas de catastrofă la aterizare!

de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   22:40
Un MiG-21 al Forţelor Aeriene Române, la un pas de catastrofă la aterizare! Sursa foto: Wikipedia

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, într-un incident la finalul unui zbor de instrucție.

Potrivit autorităţilor militare, incidentul nu a avut urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aparatul nu a înregistrat avarii majore.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

Din primele informaţii, incidentul a implicat trenul de aterizare al aeronavei, care s-ar fi deschis, dar ar fi rămas blocat într-o poziţie atipică.

Conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor.

MiG-21 LanceR, prăbuşit în 3018 la Călăraşi

Ultimul incident major în care a fost implicat un MIG 21 LanceR s-a petrecut în anul 2018.

O aeronavă de acest tip s-a prăbuşit atunci în juceţul Călăraşi, în timpul unui show aviatic. Pilotul a decedat în urma impactului cu solul.

Sursa: Mediafax, Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close