Antena 3 CNN Actualitate Mihai Bucurenciu scapă de închisoare în dosarul Portbagajul. Cazul ar putea fi rejudecat

Mihai Bucurenciu scapă de închisoare în dosarul Portbagajul. Cazul ar putea fi rejudecat

Mihai Bucurenciu scapă de închisoare în dosarul Portbagajul. Cazul ar putea fi rejudecat
06 Dec 2011   •   19:19
Omul de afaceri Mihai Bucurenciu, faimos pentru implicarea în dosarul Portbagajul, scapă de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi menţinerea deciziei Tribunalului Bucureşti, dată în luna mai a.c., prin care s-a admis cererea omului de afaceri de a fi rejudecat după extrădare, în dosarul în care era acuzat de sechestrarea şi torturarea a trei persoane care i-ar fi spart portbagajul maşinii sale de unde au fost furaţi 420.000 de dolari, informează Mediafax.

Toate acestea se întâmplă după ce, în 2003, instanţa supremă a decis condamnarea, în lipsă, la zece ani de detenţie a lui Mihai Bucurenciu, căutat pentru implicare în sechestrarea şi torturarea a trei bărbaţi suspectaţi că i-ar fi luat 420.000 de dolari, marţi 
 
Decizia de marţi a CAB nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
 
În 20 mai, Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Bucurenciu de "rejudecare după extrădare", astfel că a schimbat sentinţa definitivă din anul 2003 a instanţei supreme, prin care omul de afaceri fusese condamnat la zece ani de închisoare.
 
Tribunalul Capitalei l-a condamnat pe Bucurenciu la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, obligându-l pe acesta la respectarea mai multor condiţii.
 
Decizia a fost contestată de procurorii bucureşteni la CAB, instanţă care a respins apelul Parchetului.
 
Bucurenciu a cerut rejudecarea sa după ce a fost extrădat, deşi el a fost prins în România.
 
La începutul lunii iulie 2009, Mihai Bucurenciu a fost arestat în autogara din Râmnicu Vâlcea. Era dat în urmărire internaţională încă din 2003, când a fugit din ţară pentru a scăpa de o condamnare la 10 ani de închisoare pentru sechestrare de persoane, în aşa-numitul dosar Portbagajul.

În 2000, Mihai Bucurenciu a reclamat că din portbagajul maşinii sale au dispărut 420.000 de dolari şi un kilogram de bijuterii de aur. În loc să meargă la poliţie, şi-a făcut singur dreptate. A avut sprijinul fraţilor "Gea­mă­nu". Împreună, l-au găsit vinovat de furt pe Valentin Răducan, pe care l-au sechestrat şi torturat timp de aproape o lună.

În 13 octombrie 2003, instanţa supremă a hotărât condamnarea la câte zece ani de închisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin şi Ilie Alexandru (zis Sandu Geamănu), pentru lipsire de libertate. 

În timpul anchetei au apărut informaţii surprinzătoare. Bucurenciu a acuzat atunci că şefii Poliţiei Bucureşti ar fi fost într-o legătură strânsă cu infractorii.

În urma veri­ficărilor Ministerului de Interne, şefului Poliţiei Ca­pitalei, Mircea Bot a fost destituit.

Nici până acum, nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a întâmplat cu banii de la care a început scandalul, nici cine sunt cei care i-au furat. 
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close