Antena 3 CNN Actualitate Mihai Chirica: Nu am primit nicio informare oficială că aş fi fost exclus; am aflat din presă

Mihai Chirica: Nu am primit nicio informare oficială că aş fi fost exclus; am aflat din presă

Mihai Chirica: Nu am primit nicio informare oficială că aş fi fost exclus; am aflat din presă
28 Feb 2018   •   19:40

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că nu a primit nicio informare oficială privind excluderea sa din partid, deşi PSD Iaşi a transmis un comunicat de presă în acest sens. Acesta a spus că a aflat din presă despre excluderea sa. 

"Fac conferinţe de presă, emit comunitate de presă într-o modalitate aberantă şi abuzivă, dar nu ştim noi, cei despre care se vorbeşte în spaţiul public. În presă se vorbeşte că a fost luată decizia. Cine ştie despre ea? Cui i s-a comunicat? Nu există nicăieri în lumea asta să faci conferinţe şi comunicate de presă fără ca persoana incriminată să afle prima. Dacă mă întreabă cineva, eu spun că nu este adevărat că am fost exclus. Nu cred lucrul ăsta. Nu am văzut vreodată documentul respectiv. Dacă ei l-au citit înaintea celui care trebuie să ia act de dânsul, înseamnă că este o formă de abuz şi voi face trimitere până la nivelul organelor de anchetă penală pentru a răspunde domnul Maricel Popa (preşedintele PSD Iaşi - n.r) pe ce s-a bazat când a făcut comunicatul de presă. Nici eu, nici viceprimarul Harabagiu, nici domnul Iacoban nu au aflat, nu ni s-a comunicat nimic oficial", a afirmat Chirica.

"Au fost anulate toate principiile statului de drept în ceea ce priveşte apartenenţa la un partid politic şi nu mi-a fost comunicată nici până acum decizia luată anul trecut în vară referitor la retragerea mea din funcţiile politice ale PSD, motiv pentru care vreau să ştiu şi eu ce au scris acolo. Nu le-am văzut. Nu pot să am posibilitatea să le aprob personal, să spun 'da, domnule, într-adevăr sunt de acord cu ce au scris ei acolo'. Am făcut adrese scrise şi la organizaţia judeţeană, şi la organizaţia naţională, mi-am justificat acţiunea prin faptul că am aflat din presă comunicarea unor decizii fără să-mi fie comunicată şi fundamentarea lor, pentru a putea vedea legalitatea, dar şi conţinutul care a stat la baza motivării. Este un drept. (...) Vreau să ştiu şi eu de ce, pe baza cărui document emis, cum a fost fundamentat, în baza cărui statut, cine şi-a asumat semnarea acelui document. Dacă am să consider acel document legal, bineînţeles că nu am să contest", a spus Mihai Chirica.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Mihai Chirica informare presa partid
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close