Antena 3 CNN Actualitate Mihai Craiu: NU faceți acest lucru în cazul copiilor testați pozitiv COVID! Este COMPLET interzis!

Mihai Craiu: NU faceți acest lucru în cazul copiilor testați pozitiv COVID! Este COMPLET interzis!

Mihai Craiu explică, pe o rețea socială, ce trebuie să facă părinții în momentul în care cei mici ai lor sunt testați pozitiv, dar asimptomatici. ”Un copil asimptomatic după contact cu un părinte bolnav, COVID, nu primește profilactic antibiotice”.

Mihai Craiu: NU faceți acest lucru în cazul copiilor testați pozitiv COVID! Este COMPLET interzis!
de Laura Dinu    |    06 Noi 2020   •   15:15

”În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea.

La fiecare câteva ore un copil este testat pozitiv

Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. În vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi "a împins" infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.

Mihai Craiu: ”Sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii”

Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu... Încă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor ... ca și adulții ce au maladii similare.

Mihai Craiu: Copilul asimptomatic NU TREBUIE tratat "preventiv" cu nimic

Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID19, este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat "preventiv" cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați) .

Mihai Craiu: Copilul nu primește profilactic antibiotice

MESAJ DE LUAT ACASĂ: Un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, scrie medicul Mihai Craiu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu copii pozitivi coronavirus
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close