Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: De ce acest spectacol în cazul Sorinei Pintea?

Mihai Gâdea: De ce acest spectacol în cazul Sorinei Pintea?

Mihai Gâdea a comentat, marți, la Sinteza zilei, imaginile cutremurătoare cu fostul ministru Sorina Pintea, plângând în cătușe, în timp ce era condusă în interiorul clinicii Ministerului Afacerilor Interne.

Mihai Gâdea: De ce acest spectacol în cazul Sorinei Pintea?
Sursa foto: Antena 3
de Mihai Gâdea    |    03 Mar 2020   •   21:24

"Vă mărturisesc că am stat mult în dubiu dacă să difuzez imaginile cu doamna Sorina Pintea cu momentul în care ajunge la clinică.

Pentru că aceste imagini nu ar trebui să fie văzute niciodată. Pe de altă parte, în momentul în care presa are niște astfel de imagini e o întrebare pe care ți-o pui ca jurmalist: 'ce e corect să fac': e corect s[ dau aceste imagini, slujesc interesul public, ele sunt relevante pentru a afla adevărul sau ar fi mai bine ca să nu dau aceste imagini pentru că ele lezează demnitatea unui om.

Întrebarea este dacă ele ar trebui să fie văzute - și când spun 'dacă ar trebui să fie văzute', nu dacă televiziunile ar trebui să aplice cenzura, pentru că cenzuare este un lucru pe care nimeni nu ar trebui să-l aplice atunci când este vorba de un stat democratic, de o țară liberă.

Problema este dacă jurnaliștii trebuia să știe astfel de informații și în condițiile în care sunt jurnaliștii la intrare în clinica MAI, dacă cei care o escortează pe doamna Pintea, care se află într-o syate de arest, ar trebui să aplice aceste măsuri și anume: este luată din mașină, încâtușată, într-o stare fizică evidentă, e slăbită, are o boală autoimună pe care o știe toată lumea, plânge, e luată și plânge în cătușe și aproape târâtă așa în această clinică.

CEDO spune că nimeni nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament!", a spus Mihai Gâdea.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Sorina Pintea
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close